Smiruje se situacija, najveći broj građana se ponašao odgovorno – U Leskovcu bez novih žrtava

Premijerka Srbije Ana Brnabić saopštila je na današnjoj konferenciji za novinare Kriznog štaba da je manji pritisak na bolnice i zahvalaila je građanima koji su ozbiljno shvatili zajedničku borbu.

“Smanjenje broja evidentiranih slučajeva virusa rezultat toga što se najveći broj građana ponašao odgovorno”, kazala je ona i najavila mogunost otvaranja novih laboratorija za pi-si-ar testiranje.

Prema najnovijim podacima koronavirusom u Srbiji je zaraženo još 295 osoba, a preminulo je još devet. U Leskovcu je danas protekao dan bez novih žrtava (juče ih je bilo tri). U ovom trenutku se u Kovid bolnici u ovom gradu leči 105 pacijenata, a na kiseoniku je 57 ljudi.

“Značajno se smanjuje broj ljudi koji mogu da prenose koronavirus, kao i broj onih koji su u bolnicama”, rekao je epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon.

On je naglasio da se epidemiološka situaicija blago popravlja i da se vidi smanjenje potvrđenih slučajeva kao i postepeno pražnjenje bolnica i smanjenje broja pregleda.

„Svi ovi pokazatelji ukazuju na to da se mi nalazimo u jednoj situaiciji postepenog smirivanja i prelaska iz jedne jasno nepovoljne u nesigurnu situaciju i to je ono što imamo. Vrlo je bitno, posebno preko vikenda, sprovoditi mere, voditi računa o kontaktima, nositi zaštitne maske“, naveo je Kon.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

1 Komentar
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ma da
05.08.2020. 16:01

U Leskovcu ima mnooogo zarazenih, mnogi ne zele da se testiraju a mnogi nemaju vezu da bi bili testirani. Neki su cak i bili na lecenju a rezultate testa nikada nisu dobili, mnogo je takvih. Leceni od upale pluca, njihovi clanovi porodice sa temperaturom odlaze na posao.
Broj je mnogo veci ali lepse zvuci kad kazete jedan i ni jedan…