Na javnim radovima u Medveđi 53-oje nezaposlenih

Pedeset i troje nezaposlenih Medveđana od danas će biti angažovano na javnim radovima i tokom naredna četiri meseca radiće u okviru pet preduzeća ili ustanova na teritoriji opštine Medveđa, kako je ugovorom definsiano između lokalne samouprave, Nacionalne službe za zapošljavanje i poslodavaca.

Ugovor je zaključen između Nacionalne službe za zapošljavanje, opštineMedveđa, Doma zdravlja u Medveđi, Centra za socijalni rad, Specijalne bolnice za rehabilitaciju „Gejzer“ iz SijarinskeBanje, Turističke organizacije opštine Medveđa i Javno komunalnog preduzeća „Obnova“ iz Medveđe.

Vrednost javnih radova iznosi 8.000.000 dinara, od toga se jednim delom, u iznosu od 3.000.000 dinara finansiraju sredstvima iz budžeta opštine Medveđa, a drugim delom, sredstvima Nacionalne službe za zapošljavanje,  u iznosu od 5.000.000 dinara.

U JKP „Obnova“ biće angažovano 13 radnika na poslovima čišćenja deponija, puteva, grobalja i uređenja javnih površina, zatim, u Domu zdravlja u Medveđi 13 na održavanju i zaštiti životne sredine, čišćenju kruga, ordincija i otklanjanja komunalnog otpada na već određenom skladištu, preko Turističke organizacije, takođe 13 na uređenju turističkih destinacija u banji i Medveđi, preko Centra za socijalni rad 5 osoba, i u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju u Sijarinskoj Banji 9 radnika na čišćenju i održavanju banjske reke, parkovskih površina i sanaciji zaštitnog pojasa termomineralnihi zvora u SijarinskojBanji.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare