Na sednici Skupštine opštine Vlasotince najavljene nove investicije

Tokom rasprave o rebalansu budžeta na juče održanoj sednici Skupštine opštine Vlasotince za 2020.godinu, predsednik ove opštine Bratislav Petrović naveo je niz investicija planiranih do kraja ove godine, između ostalog veća sredstva za socijalno ugrožene, ali i za infrastrkturne projekte.

On je kazao da su predviđena veća sredstva za socijalnu zaštitu, konkretno projekat Pomoć u kući za decu od 1,5 miliona i Dnevni boravak za decu u iznosu od 2,3 miliona, tri miliona za jednokratne pomoći, zatim pomoć u kući za starije i sredstva za uslugu ličnog pratioca deteta.

Novi direktori

Diplomirani pravnik sa pravosudnim ispitom Irena Cvetković novi je opštinski pravobranilac, a do sada je obavljala funkciju zamenika pravobranioca. Profesor fizičke kulture Igor Jović imenovan je za v.d. irektora SRC Vlasina, a master teoretičar umetnosti Branislav Katić za za v.d. direktora Kulturnog centra.

„Smanjenje sredstava u opštinskoj upravi najvećim delom prebačeno je PU „Milka Dimanić“. Rekonstrukcija dvorišta opštine je potpuno nova pozicija i za nju je opredeljeno 3,6 miliona, za rekonstrukciju kotlarnice planirano je 1,2 miliona dinara, budžetska rezerva povećana je za četiri miliona dinara. Za izgradnju ulica u Vlasotincu opredeljeno je 9,6 miliona i to ul.Vojvode Mišića – krak, u. AVNOJ-a, ul.Desanke Maksimović, Radnička – krak, Mije Milenkovića – krak, izgradnja kanala u MZ Stajkovce, za sport još 1,5 miliona za poseban program, a imajući u vidu da FK Vlsina slavi 100 godina postojanja moći će da konkuriše za ova sredstva. Ovim rebalansom opredeljena su i sredstva za Dom kulture u Batulovcu za izradu fasade i ograde, za rekonstrukciju Doma kulture u Konopnici za nadstrešnicu i fasadu,kao i za subvencije u poljoprivredi skoro pet miliona dinara“, nabrajao je predsednik vlasotinačke opštine.

Osnivački kapital „Vodovoda“ povećan je za 16 miliona što su i pozicija i opozicija označili kao problem koji u ovom preduzeću ne treba više da se rešava na taj način. Predsednik Petrović je naveo nekoliko mogućnosti za rešenje, ali i činjenicu da su iznosi veliki i da prihodi „Vodovoda“ ne mogu da pokriju troškove.

Odbornička većina lokalnog parlamenta usvojila je i predlog odluke o završnom računu budžeta za prošlu godinu i zaključak o izvršenju budžeta za prvih šest meseci ove godine.

Na pitanje zašto sredstva koja su se trošila u vreme vanrendog stanja i koja je predsednik opštine imao pravo da potpiše, nisu naknadno verifikovna na skupštini, odbornik Žarko Kostić dobio je odgovor da su u pitanju sredstva budžetske rezerve i da za to nije potebna verifikacija.

Odbornici Skupštine opštine Vlasotince odlučivali su na jučerašnjoj sednici i o obrazovanju stalnih radnih tela skupštine opštine, pa su tako formirani su Savet za mlade, Komisija za rodnu ravnopravnost, Savet za praćenje primene etičkog kodeksa, Korisnički savet javnih službi, Savet za zdravlje, Savet za zapošljavanje i Savet za bezbednost. Obrazovana je i Komisija za sprovođenje izbora za članove saveta mesnih zajednica.

Sednica je prekinuta nakon usvajanja 26 od 46 tačaka dnevnog reda. Nastavak je najavljen za petak 25.septembar u 16 sati.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare