Ružić: Ministri su promenljiva kategodija i samo državni službenici

Visoki funkcioner Socijalističke partije Srbije (SPS) i još uvek aktuelni ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu u Vladi Srbije Branko Ružić izbegao je danas odgovor na pitanje da li očekuje ministarsku fotelju i u budućoj srpskoj vladi, uz ocenu da su ministri promenljiva kategorija.

Ružić je danas u sedištu opštine Vlasotince otvorio Jedinstveno upravno mesto, u koje je ministarstvo na čijem je čelu uložilo 6,5 miliona dinara, a na pitanja koja se tiču politike nerado odgovarao.

„Mi ovde ne govorimo o mandatima, ministri su promenljiva kategorija. Tehnički mandat vlade ne znači da jedno ovakvo mesto na korist građana ne treba otvarati“, kazao je.

Na insistiranje novinara da li će naredna Jedinstvena upravna mesta, a ima ih još četiri u pripremi, otvarati on u budućoj vladi, Ružić je kazao da se „spekulacijama nikada nije bavio“.

„Kao što sam rekao, ministri su samo državni službenici koji rade u interesu građana i promenljivi su. Mislim da su mnogo važniji oni koji predstavljaju institucijalnu memoriju, a to su upravo svi timovi koji sede u svim ministarstvima Vlade Republike Srbije, počev od pomoćnika ministra pa do svih onih koji rade u ministarstvima“, kazao je.

Ružić je podsetio je da je ministar za državu upravu i lokalnu samoupravu bila sadašnja premijerka Ana Brnabić i pre nje potpredsednica Vlade Kori Udovički.

Branko Ružić je posle Vlasotinca obišao u Grdelici lokaciju na kojoj će se nastaviti snimanje filma „Bilo jednom u Srbiji“, a za koje je Ministartsvo državne uprave i lokalne samouprave dalo tri miliona dinara.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare