Niške demokrate: DS ima svog predsednika – Zorana Lutovca

Povereništvo Gradskog odbora Demokratske stranke iz Niša osudilo je danas, kako piše u saopštenju, pokušaj nasilnog otimanja stranke koji se desio u subotu 26.septembra od strane bivših, isključenih funkcionera DS-a i nekolicine članova „na lažnim izborima koje su oni organizovali“.

„Istina je samo jedna, a to je da izbora nije bilo jer nisu raspisani od strane zvaničnih organa stranke niti u skladu sa Statutom stranke“, tvrde..

„Stoga, pozivamo „nišliju“ i doskorašnjeg šefa poslaničkog kluba DS-a u skupštini Srbije da prestane da obmanjuje javnost pričom da je stranka dobila novog predsednika. DS ima svog predsednika, to je Zoran Lutovac. I tako će biti sve do novih, legalno raspisanih izbora u Demokratskoj stranci“, naglašava se.

Lažni izbori, nastavlja se, ne mogu biti regularni, a u Nišu, tvrde, organizovali su ih isključeni iz DS-a zbog učestvovanja na lokalnim izborima 21. juna ove godine, kao i oni koji su sami napustili stranku da bi bili na drugim izbornim listama.

„Kako je moguće da tridesetak nezadovoljnih funkcionera donese odluku o lažnim izborima u stranci, na stepeništu, nakon završenog Glavnog odbora, nezadovoljni odlukama? Kako je moguće da režimski mediji izveštavaju kako su Zoran Lutovac ili Dragana Rakić upali u prostorije DS-a? To je kao da neko nekome kaže da je „upao“ u svoju kuću! To je toliko neozbiljno da ne vredi komentarisati. Dovoljno je samo reći da režimski mediji plasiraju takav narativ pa da odmah shvatimo kome je to u interesu“.

Povereništvo Gradskog odbora DS u Nišu poziva sve članove, simpatizere kao i zainteresovanu javnost da „ne nasedaju na bezočne laži onih koji su u subotu pokušali da na silu preuzmu DS, kao i da ne slušaju režimske medije“.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare