Kako funkcionišu časovi pod maskama?

Po prvi put u istoriji civilizacije prekinuta je redovna nastava na više meseci, a početak ove školske godine odvija se pod maskama i ono što najteže pada mališanima i njihovim roditeljima jeste – neizvesnot.

Stručnjaci kažu da Ministarstvo prosvete i Vlada Srbije nisu na vreme doneli plan o tome kako će prosveta funkcionisati u pandemiji virusa korona, te da je saopšten kasno, bez konsultacija nastavnog kadra i roditelja.

U emisiji „Vračarski razgovori“ o svemu tome govore Marko Oljača iz Udruženja „Koraci“, profesor Vesna Vojvodić iz Nezavisnog sindikata prosvete i epidemiolog Zoram Radovanović.

Da li je država mogla bolje da organizuje nastavu i na kakve probleme nailaze prosvetni radnici i roditelji dok im učenici i deca pohađaju “Čas pod maskama”, pogledajte na sledećem video razgovoru.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

2 Komentara
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
normalno
29.09.2020. 12:04

Civilizacijapodrazumeva napredak covecanstva, a ove brnjice i ostale stvari vezane za masovnu histeriju, su cist zlocin nad ljudima. Odrasle ne zalim jer imaju dovoljno godina da misle svojom glavom. Sta radite sa decom? Ubijate ih i psihicki i fizicki, a tu ispravke nema. Po skolama su oduvek bile bolesti. I boginje i zauske i grip i angina i ostalo. Pustite decu bar normalno da disu ako je sve drugo nenormalo! Kako nekoga stitite od necega, a ne zna se sta je, a ocigledno je tezak hohstapleraj?

Bibi
29.09.2020. 17:02
Odgovor za  normalno

Prevršilo je svaku meru, dete mi se više ne brine da li je napisalo domaći ili ne ali se uspaniči na pola puta do škole da li je ponela masku. Zločin nad decom, pitam se hoće li neko nekada odgovarati za ovaj teror nad narodom, najviše mi žao dece da ih otuđe od malena, mi smo delili užinu, vodu sok, i bili zdravi, ovo je pet koraka unazad u razvoju čovečanstva