Na 30-godišnjicu Međunarodnog dana starijih osoba VIP nudi besplatne tarife za seniore

U želji da osnaži, edukuje i ukaže na značaj starijih i potrebu da budu ravnopravni članovi društva Vip mobile će i ubuduće nastaviti da brine o seniorima. Empatija, podrška, topla reč i vreme su najvrednije stvari koje im možemo pružiti. Uzvratimo našim seniorima ljubav i pažnju, tako što ćemo im pomoći da i sami uživaju u budućnosti za koju su nas svojim iskustvima i znanjima nesebično spremali, navodi se u saopšternju operatera VIP mobile pod nazivom„Digitalna inkluzija za kvalitetniji i ispunjeniji život najstarijih”.

Ove godine obeležava se 30. godina Međunarodnog dana starijih osoba, pa je tim povodomVUP ponudio olakšice za osobe starije od 65 godina, koje je period korone i izolacije stavio pred veliki izazov.

„Informacione i komunikacione tehnologije odigrale su ključnu ulogu omogućavajući da se mnoge aktivnosti izmeste u virtuelno okruženje. Ograničeno kretanje i socijalna izolacija dodatno su istakle važnost digitalne inkluzije starijih, ali i vremena i pažnje koje im posvećujemo“.

Iako poslednjih godina seniori pokazuju sve veće interesovanje za korišćenje novih tehnologija, istraživanje Crvenog krsta Srbije i Instituta društvenih nauka je pokazalo da čak 43 odsto starijih osoba – nikada nije koristilo internet. S druge strane, ohrabruje činjenica da 39 odsto onih koji koriste internet čini to gotovo svakodnevno. Najveći broj koristi aplikaciju Viber (45%), zatim Skype (27%) i Facebook (23%), svega 4% imalo nekog dodira sa onlajn kursevima, dok neki od njih navode i da su često pratili tutorijale na YouTube aplikaciji u vezi s receptima, popravkama u kući ili popravkom automobila.

I dok pojedini podaci ohrabruju, kao na primer taj da se od 2017. godine, procenat korisnikamobilnog internetastarijih od 65 godina povećao za više od 17%, još uvek postoji mnogo načina  da unapredimo digitalnu inkluzuju starijih. Najpre tako što ćemo im pokloniti vreme i pažnju, baš kao što su oni nama nekada.

Kompanija Vip mobileće se od oktobra meseca nizom aktivnostiobratitisvimaonimakojisuuvektuuznas i kojinaskrozsvojeznanje i iskustvomogumnogo toga naučiti – našimbakama, dekama, tetkama, tečama, komšijama, mamama, tatama – svimakojisustariji od 65 godina. Osim posebne 65+ tarife koja će im kroz neograničene minute, sms i internet za Viber omogućiti da se budu u kontaktu sa onima koje najviše vole, seniori mogu da se oslone i na posebnu podršku putem korisničkog servisa kao i na svim Vip prodajnim mestima.

 

Ovaj medijski sadržaj deo je projekta „(Ne)osunčana jesen života“, sufinansiran od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. Stavovi izneti u podržanom medijskim projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare