Radmilo Janković: KC Niš spreman za treći talas, moram da se čujem i sa direktorima bolnica u Vranju, Leskovcu, Pirotu

Radmilo Janković, pomoćnik direktora Kliničkog centra Niš, rekao je da u ovoj ustanovi treći talas očekuju potpuno spremni, a u KC Niš trenutno je hospitalizovano 30 pacijenata, šest pacijenata nalazi u jedinici intezivne nege, od kojih je troje na invazivnoj mehaničkoj ventilaciji.

“Situacija je stabilna ukoliko bismo je uporedili sa sa nekim trenutcima koje smo imali ranijih meseci. Međutim, očigledno je da situacija počinje da se komplikuje. Juče smo imali dvocifren broj pregleda. Povećava nam se i prijem pacijenata iz Niša”, naveo je on za RTS.

Od juče je sa radom krenula i Infektivna klinika, koja nakon radova ima 32 postelje sa centralnim dovodom kiseonika. Tamo su već primljena dva pacijenta.

Kako je rekao Janković Klinički centar raspolaže sa 160 odvojenih kiseoničnih mesta koja su “potpuno spremna za prijem kovid pacijenata bez ikakvog remećenja rada Kliničkog centra”.

Stoga je ova ustanova spremna za treći talas, ističe.

Dodaje da će se čuti sa direktorima bolnica u Vranju, Leskovcu, Pirot, Zaječaru koje su bile kovid bolnice da vidi kakva je situacija tamo.

„Bilo bi dobro da se sistem koji je dobro funkcionisao u julu i avgustu nastavi, da oni primaju lakše pacijente kako bi Kliničkom centru ‘Niš’ dali mogućnost da se usredsredi na lečenje najtežih pacijenata“, zaključio je doktor Janković.

 

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

0 Komentara
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare