Kon: Očekuje se porast broja zaraženih i ove i sledeće nedelje, država razmišlja o pooštravanju mera

Foto: Printscreen RTS

Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon izjavio je da se epidemiološka situacija u Srbiji i dalje pogoršava i da se očekuje povećanje broja zaraženih od korona virusa ne samo danas, već cele ove i iduće nedelje.

Kon je za televiziju Pink rekao da najnovije rezultate, kada je bilo oko 340 zaraženih, treba posmatrati sa rezervom jer je broj posle vikenda uvek niži.

„Vrlo brzo, već danas, ćemo imati novi rekord. Neslavni, veći broj nego što je ikada do sada bio. Očekuje se da taj porast traje još ove nedelje i sledeće. Ako uspemo da ga usporimo, onda će i treće nedelje da ide taj porast, ali onda bi to bilo usporeno. Posle toga, nadam se da ćemo uspeti da zaravnimo krivu“, rekao je Kon.

Kako se navodi na sajtu te televizije, on je rekao da će se sa zaravnjenjem krive povećavati broj hospitalizovanih pacijenata i da celu Srbiju očekuje veoma ozbiljan period, naročito Beograd.

Prema njegovim rečima, država razmišlja o pooštravanju mera jer ne može sedeti skrštenih ruku u situaciji u kojoj se broj zaraženih bude povećavao.

On je ocenio da će epidemiološka situacija u Srbiji biti nešto bolja nego u ostatku Evrope, ali da se svakako očekuje porast broja obolelih i da su restrikcije nužne.

 

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

2 Komentara
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Kobac
27.10.2020. 15:47

Ako,razmisljajte.I mi ce mo konacno poostriti ,,mere“.

strani placenik
27.10.2020. 18:00

Kad ces jednom da sjases i da odes bez povratne karte?