Novčana pomoć za poljoprivrednike iz Vlasotinca

Subvencije iz budžeta opštine Vlasotince namenjene poljoprivrednicima dobila su 104 registrovana gazdinstva čiji su vlasnici kupili materijal za prolećnu ili jesenju ovogodišnju sadnju, kao i oni koji su nabavili ili planiraju nabavku opreme i mehanizacije za voćarstvo i vinogradarstvo u ovoj godini.

Zbog epidemiološke situacije, dodela ugovora dobitnicima sredstava obavljaće se po pozivu, u grupama od najviše petoro ljudi.

Voćarima i vinogradarima namenjena su četiri miliona, a milion dinara se, tokom cele godine, koristi za veštačko osemenjavanje životinja.

„Nacrtom odluke o budžetu za narednu godinu predvideli smo skoro dva i po puta veću sumu od postojeće, odnosno skoro 12 miliona dinara. Nadam se da će i u konačnoj odluci o budžetu na skupštini ta suma ostati ista. To će omogućiti veći podstitaj našim poljoprivrednicima i podstrek mladim ljudima da ostanu na selu. Povećanjem podsticajnih sredstava namenjenih poljoprivredi i ruralnom razvoju imali smo u vidu i činjenicu da 50 posto teritorije naše opštine čini poljoprivredno zemljište“, kazao je predsednik opštine Vlasotince Bratislav Petrović.

Miloš Tričković, jedan od dobitnika subvencije, gaji dunju, krušku i šljivu na dva hektara i kaže da mu znači ova pomoć.

„Ona pokriva 30 posto vrednosti sadnog materijala i puno mi znači. Nadam se da ću sledeće godine udvostručiti zasade“, istakao je Miloš koji je sa prijateljima prošle godine osnovao Opštu poljorivrednu zadrugu Rosulja.

Subvencije iznose maksimalno 80 posto vrednosti sadnog materijala ili opreme, a najviše 40.000 dinara.

 

 

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

1 Komentar
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mara
10.11.2020. 22:50

A gde su objavili rezultate?