Koronom zaraženo još 38 osoba iz Pirotskog okruga, procena da je broj zaraženih mnogo veći

Od 16 uzoraka poslatih na PCR analizu, 10 je pozitivno, dok je antigenskim testovima potvrdjeno još 28 obolelih od koronavirusa iz Pirotskog okruga, saopšteno je iz Zavoda za javno zdravlje Pirot.

Prema podacima Zavoda 17 novoobolelih je iz Pirota, 8 iz Dimitriovgrada, 9 iz Bele Palanke i 5 iz Babušnice.

Juče, je na analizu poslato 76 uzoraka u nišku laboratoriju “Vatreno oko”, a procenjuje se da je broj zaraženih sedam do deset puta veći od broja laboratorijski potvrđenih.

Na Grudnom odeljenju Opšte bolnice Pirot leči se 8 pacijenata sa pneumonijom, a u Kliničkom centru Niš je 10 osoba sa područja Pirotskog okruga, od kojih su troje na intenzivnoj nezi, navodi se u saopštenju pirotskog Zavoda.

U kućnoj ili bolničkoj izolaciji trenutno su 763 osobe. Juče je naložena mera kućne izolacije za 92 osobe, a ukinuta za 62, dodaje se u saopštenju.

Povećava se broj pregleda u COVID ambulantama. Epidemiološka situacija u Dimitrovgradu i Beloj Palanci procenjuje se kao vanredna, u Pirotu kao nepovoljna sa tendencijom prelaska u vanrednu, dok se na području opštine Babušnica procenjuje kao nesigurna sa tendencijom prelaska u nepovoljnu.

Stručnjaci Zavoda poručuju da je intenzitet virusa veoma visok i da se u naredne dve nedelje očekuje porast broja obolelih, zato apeluju na građane da primenjuju sve mere prevencije.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare