Za letovanje u Srbiji i naredne godine 100 hiljada vaučera

Budžetom za 2021. godinu, Vlada Srbije predvidela je izdvajanje 500 miliona dinara za novu akciju subvencionisanog odmora u Srbiji, a to znači da će osnovna kvota koja će biti ponuđena građanima tokom naredne godine iznositi 100.000 vaučera, u vrednosti od po 5.000 dinara, objavilo je danas Udruženje „Moja Srbija“.

„Veoma je bitno da u vreme pandemije, kada su onemogućena putovanja van naših granica, stanovništvu olakšamo planiranje odmora u Srbiji. Psihološki pritisak koji građani trpe zbog zdravstvene opasnosti i ograničenog rada i kretanja, zahteva relaksaciju i opuštanje, koje je u ovoj situaciji moguće organizovati samo u našoj zemlji“, izjavio je predstavnik udruženja „Moja Srbija“ Milan Ristić.

Dodao je da će i posle pandemije biti potrebno da se nastavi sa ovom akcijom i da su mnogi naši hotelijeri i ugostitelji na osnovu uvećane potražnje podigli kredite i investirali u proširenje i unapređenje svojih smeštajnih kapaciteta, pa će biti neophodno da ih podrže i kada opasnost od korone prođe.

Iz Udruženja „Moja Srbija“, ocenili su da se akcija podele vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji tokom prethodnih pet godina pokazala kao jedna od najisplativijih i najpopularnijih subvencija u srpskoj privredi, jer domaći turizam svake godine beleži dvocifrenu stopu rasta, a uvećani prihodi od domaćih turista neminovno dovode i do povećanja nivoa investicija u turističku infrastrukturu.

Podseća se i da je zbog krizne situacije, prouzrokovane pandemijom korona virusa, odnosno odluke Vlade Srbije da u opticaj pusti 560.000 vaučera, ove godine postignut rekord u broju korisnika ove subvencije.

„Pozivamo sve ugostitelje, koji nameravaju da se uključe u akciju tokom naredne godine, da što pre udju u proceduru prijave na Listu ugostitelja koji primaju vaučere, koju vodi Ministarstvo za trgovinu, turizam i telekomunikacije, jer na osnovu iskustava iz prethodnih akcija, očekujemo da će osnovna kvota vaučera biti potrošena u veoma kratkom vremenskom periodu“, rekao je Ristić.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare