Mere produžene na još 15 dana, novi pik epidemije nas tek čeka

Skraćeno radno vreme do 18 časova restoranima, kafićima, barovima, klubovima, kladionicama i tržnim centrima, a prodavnicama i drugim maloprodajnim trgovinskim objektima do 21 čas će po svoj prilici ostati na snazi bar do 15. decembra, prenosi Blic.

Ako uzmemo u obzir najave stručnjaka iz Kriznog štaba, mogle bi i dodatno da budu prolongirane nakon tog datuma. Sve će naravno zavisiti od epidemiološke situacije, ali kako sada stoje stvari neko dramatično poboljšanje situacije nije baš izvesno.

“Kriva još uvek raste, a da bismo rast obuzdali, važno je da poštujemo mere. Mi smo sve vreme zagovarali pooštravanje mera, i pre nego što su ove uvedene. Ali moram da istaknem da one sve vreme postoje i one koje smo ranije imali na snazi štitile su nas u onoj meri u kojoj su bile sprovedene”, naveo je dr Srđa Janković juče.

I prema matematičkim procenama pik nas očekuje tek sredinom decembra, kada možemo da očekujemo i 10.000 zaraženih na nevnom nivou, pa ne bi začudilo da se ugostiteljima i prodaniciama i nakon tog datuma mera skraćenog radnog vremena produži.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare