Deo niške Vojne bolnice prelazi u kovid sistem

Vojna bolnica Niš

Ministar odbrane Nebojša Stefanović najavio je da će za nekoliko dana Vojna bolnica u Nišu preći u kovid sistem, kako bi se rasteretio Kliniški centar Srbije, dok je vršilac dužnosti direktora Kliničkog centra Zoran Perišić izjavio je da će niška Vojna bolnica vrlo verovatno od sutra početi da funkcioniše kao deo kovid sistema, za početak sa 50-ak kreveta.

„Već danas se razvodi gas i verujem, pošto su sada u toku završne pripreme, da u narednim danima vojna bolnica u Nišu ulazi u kovid sistem“, naveo je Stefanović.

Dodaje da će pokušati da obezbede dovoljno tehničkih uređaja koji će regulisati protok kiseonika i da se razvedu gasovi, kako i da će biti veliki broj kreveta poluintenzivne i intenzivne nege.

„Želimo da olakšamo sitauciju u KC Niš gde se ljudi lavovski bore i pomognemo tako što će se uključiti i vojni lekari u tu borbu“, naveo je ministar.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare