Tradiciju dugu 25 godina Mlekara „Gložane“ krunisala je žigom „ćuvarkuća“ za 16 svojih proizvoda, a u okvuru projekta „Stvarano u Srbiji“, koji je pokrenula Privredna komora Srbije i to je, kako ovde ističu, kruna njihovog rada.
Ovaj žig, treći na jugu Srbije, a za kojeg su Gložanci konkurisali, nosiće sledeći proizvodi: jogurt, biojogurt, biojogurt lajt, kiselo mleko, fermentisana pavlaka sa jogurtskom kulturom sa 20 i 12 posto mlečne masti, „Fesir“ i kačkavalj “ Krstaš“…
Prema navodima Jadranke Mitić, tehnologa u „Mlekari Gložane, svi ovi proizvodi ispunili su propisane uslove za dobijanje žiga „čuvarkuća“, proizvedeni su od domaćeg sirovog mleka koje mlekara sakuplja sa područja Jablaničkog okruga.
Jedan od uslova za dobijanje žiga, naravno, jeste i kvalitet, koji se u ovoj firmi održava poštovanjem brojnih standarda, a koje im sertifikuje jedna renomirana austrijska kuća već 15 godina.
„Poslovna godina za nama je bila teška, ali smo mi brzo reagovali, na promene na tržistu, nismo zaustavljali proizvodnju i najvažnije nam je bilo da nam zaposleni budu zdravi i bezbedni i u tome smo uspeli“, ocenjuje za JuGmediu Jadranka Mitić.
Kada je osnovana pre 25 godina sa 5 radnika, Mlekara „Gložane“ prerađivala je 500 litara mleka dnevno, danas sa 60 zaposlenih 20 hiljada litara i to sa najsavremenijom tehnologijom.
Da podsetimo prva na jugu Srbije žig „čuvarkuća“ dobila je firma „Nektar“ iz Vladičinog hana“ za organsku jabuku, a potom i Motel Predejane za svoje „Ljute papričice u ulju“
Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!