Vlasotince: Situacija sa tehničkom vodom bolja nego jutros, sutra se očekuje normalizacija

Fabrika vode u Vlasotincu trenutno prerađuje 60 litara vode u sekundi što je značajno povećanje od jutrošnjih 25l/s. S obzirom na to da je za optimalne potrebe stanovništva potrebno da se prerađuje 70 l/s, u JKP Vodovod apeluju na potrošače  da racionalno koriste vodu, piše u danas dostavljenom saopštenju medijima sa izjavama.

Reč je još uvek samo u tehničkoj vodi. U naredna tri dana Zavod za javno zdravlje Leskovac analiziraće uzorke vode i dati saglasnot za njenu upotrebu za piće tek kada ona u potpunosti bude ispravna

„Radimo na povezivanju otkinutog dela cevovoda i očekujemo da pustimo vodu iz alternativnog vodozahvata na Rastavnici. To znači da bi u toku večeri trebalo da se poveća proizvodnja vode iz fabrike i da se u toku sutrašnjeg dana normalizuje vodosnabdevanje“, kaže direktor JKP Vodovod Zvonko Ilić .

On dodaje da će crpne stanice u Orašju, Donjoj Lomnici i i Konopnici biti puštene tokom noći i naglašava da ne očekuje dalje prekide u vodosnabdevanju.

Voda iz slavina u Vlasotincu potekla je noćas, za mnoge neočekivano jer se govorilo o višednevnim prekidima. Rešenje je nađeno u pupmi koja zahvata vodu direktno iz reke, vodi do crpne stanice i fabrike, na preradu. Dalji poslovi na sanaciji vodozahvata će biti nastavljeni.

Donacija Planinke AD  u vidu 10 paleta Prolom vode, koja je danas stigla u Vlasotince, data je predškolskoj ustanovi.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare