Vazduh u Nišu noćas najzgađeniji od početka godine

Zagađenje vazduha u Nišu tokom protekle noći bilo je najveće od početka godine, pokazala su merenja Agencije za zaštitu životne sredine.

Prema merenjima, u 23 sata merna stanica kod Insitututa za javno zdrvlje izmerila je koncentraciju PM10 čestica od 205 mikrograma po metru kubnom, a merna stanica kod Osnovne škole „Sveti Sava“ koncentraciju od 202,59 mikrograma. Drastično su bile povećane i koncentracije PM2,5 čestica.

U 19 sati stanica kod Instituta za javno zdravlje Niš izmerila je koncentraciju tih čestica od 235 mikrograma po metru kubnom, a 222 mikrograma po metru kubnom izmerila je merna stanica kod škole „Sveti Sava“.

Tokom noći i jutra koncentracije pomenutih štetnih čestica su postepeno opadale, ali su i dalje visoke.

Merna stanica kod Instituta za javno zdravlje izmerila je koncentraciju PM10 čestica od 154,9 mikrograma po metru kubnom, a merna stanica kod škole „Sveti Sava“ koncentraciju od 146 mikgrograma.

Jutros u sedam sati koncentracija PM2,5 čestica iznosila je kod Instituta za javno zdravlje 153,5 mikrograma, a kod škole „Sveti Sava“ 144,9 mikrograma.

Rekord u Nišu drži 23. decembar prošle godine kada je koncentracija PM10 čestica u toku noći dostigla čak 298 mikrograma po metru kubnom, a koncentracija PM2,5 čestica koncentraciju od 290,9 mikrograma.

Smatra se da je vazduh čist ukoliko je koncentracija PM 10 čestica manja od 50 mikrograma po metru kubnom, a koncentracija PM2,5 čestica manja od 25 mikrograma.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

1 Komentar
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mavashi
20.01.2021. 11:28

Ubi nas razvoj industrije.