Tiodorović: Britanski soj korone kod 30 posto zaraženih

U 30 posto slučajeva  novozaraženih na teritoriji grada Vranja radi se o britanskom soju korone. Činjenica je da imamo povećanje broja zaraženih i da stepen odgovornosti i discipline treba povećati na još viši nivo. Lokalna samouprava preduzima sve potrebne mere, ali neophodno je i da građani shvate ozbiljnost situacije“, kazao je epidemiolog Branislav Tiodorović danas u Vranju.

Nakon sastanka koji je u Vranju održan na inicijativu premijerke Srbije Ane Brnabić i koji je trajao dva sata, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Berislav Vekić rekao je da se protivepidemijske mere u Vranju ne poštuju u potpunosti, u šta su se uverili posle obilaska nekoliko trgovinskih i ugostiteljskih objekata u gradu.

Foto: Gordana Nastić

 

,,Lokalna samouprava i nadležne inspekcijske službe preduzimaju mere, ali se one moraju intenzivirati, a građani biti odgovorniji. Obići ćemo kovid ambulantu, vakcinalne punktove i Zdravstveni centar, i predložiti eventualno nove mere”, dodao je Vekić.

On se osvrnuo i na slučaj Slađana Antića, koji je revakcinisan vakcinom drugog proizvođača, rekavši da procedura nije do kraja ispoštovana.


Vakcinisali ga Fajzerovom, revakcinisali kineskom, završio na internom odeljenju


“Ne želim da prejudiciram, i javnost će o svemu biti obaveštena nakon sprovedenog nadzora“, istakao je Vekić, a profesor doktor Branislav Tiodorović dodao je da je najvažnije da se ovaj građanin oseća dobro.

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković izrazio je zabinutost zbog pogoršanja epidemijske situacije i dodao da će lokalna samouprava u narednom periodu insistirati na poštovanju i strožoj kontroli epidemijskih mera.

,,Učinićemo sve što je u našoj nadležnosti, kako bi predupredili dalje širenje zaraze.  Lično sam se čuo sa Slađanom Antićem i ovakvi nemili događaji se ne smeju ponoviti. Do sada je imunizacijom obuhvaćeno oko 17.000 ljudi“, rekao je gradonačelnik Milenković.

Sastanku su prisustvovali i specijalni savetnik u kabinetu premijerke Vukašin Grozdić, predstavnici Batuta i članovi Gradskog štaba za vanredne situacije.

Foto: Zvanični sajt grada Vranja

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

1 Komentar
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mula
02.03.2021. 19:39

Pa britanski i američki soj otrovne politike i uticaja je decenijama prisutan u sve pore naseg naroda. Sta, ‘smo sad izmisli vruću vodu? Eto sad imamo to sto imamo, neka nas leče oni koji ni sebi ne mogu pomoci.