Stefan Janjić: Sumnjaju da smo ostali bez uređenih sokaka jer nismo članovi vladajuće stranke

Kada se voda posle januarske poplave u Ćukovcu, nedaleko od Vranja, povukla i iz sokaka u kome živi Stefan Janjić sa svojim komšijama, oni su bili ubeđeni da će uz pomoć Saveta Mesne zajednice i predstavnika gradskog Štaba za vanredne situacije uspeti da saniraju put koji vodi kroz njihov sokak, a koji je dobrim delom voda odnela.

Na ovaj problem više puta je Štabu za vanredne situacije ukazivao i sam Stefan pozivajući ih da izađu na teren i lično se uvere u njegove navode i svaki njegov poziv se završio obećanjem da će izaći na teren, ali se to nije dogodilo.

“Mi smo pažljivo pratili rad jednog buldožera koji je, kako smo saznali u selo poslala gradska uprava, a koji je radio na sanaciji ostalih seoskih sokaka. Međutim, kada je došao naspram našeg hteo je da nas mimoiđe, ali sam uz pomoć komšije uspeo da ga zaustavim i ubedim da i naš sokak dovede u red. Tom prilikom sa komšijom smo naglasili da pazi na kanalizacione cevi koje iz kuća odvode vodu do septičke jame, a on je kao za inat pod punim gasom poterao mašinu i osim što nam je usput polomio te cevi, uradio je to tako loše da smo posle njega morali lopatama da raščistimo kamenje i zemlju koju je ostavio nasred puta kako bi mogli da oslobodimo put  do naših domaćinstava, a usput se i zaglavio u mom dvorištu prilikom okretanja tako da sam i tu rupu koju je ostavio za sobom morao ručno da popunjavam“, priča Stefan.

Nažalost iako su se žitelji ovog sokaka potrudili da raščiste svoj put i obezbede sebi prilaze do kuća oni nisu uspeli da reše ovaj problem. Ovo pogotovo kada padne velika kiša i kada se kišnica, ali i otpadne vode iz kuća razliju na sve strane.

„Naš problem rešićemo tek kada budu napravljeni odvodni kanali i nasipan put. Više puta sam o tome razgovarao i sa predstavnicima Mesne zajednice, ali je sve ostalo samo na tome. U međuvremenu nama je bilo preostalo da gledamo samo kako se uz pomoć predsednika Saveta Mesne zajednice uređuju drugi sokaci u selu. Naš i još par njih su ostali do današnjeg dana nezavršeni, a mnogi od nas sumnjaju da se to dogodilo samo zato što nismo članovi stranke na vlasti“, kaže Stefan.

Za pomoć se on obratio i gradskoj direkciji, ali je otuda od nekog nadobudnog činovnika stigao odgovor da oni imaju preče probleme za rešavanje od njegovog sokaka u kojem živi mali broj stanovnika.

Da postoji mogućnost da žiteljima ovog i još nekoliko preostalih neuređenih sokaka u Ćukovcu bude sređen put u telefonskom razgovoru predočio nam je i predsednik Saveta ove Mesne zajednice, Miodrag Đorđević, koji je rekao da je to obećanje dobio od nadležnih.

Na naše pitanje zbog čega je vozač buldožera prilikom intervencije pokidao cevi u Stefanovom sokaku, Đorđević nam je odgovorio da je vozač mašinom samo progrebao put, ali da on nije video da je polomio i jednu kanalizacionu cev iako je sve vreme bio prisutan dok je mašina radila.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

0 Komentara
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare