Mučenicima Radetu i Goranu potrebna sva moguća pomoć

Foto: Vetritas

Pomoć u hrani, odeći i obući polako stiže do Radeta Trajkovića u selu Mezdraja u Opštini Trgovište. Juče mu je Zoran Stojmenović, predsednik Mesne zajednice Šaprance, zajedno sa Stojadinom Jovićem, uručio sto dolara koje mu je poslao Protojerej – stavrofor Zvonimir Jović iz Australije.

Nažalost, ovom čoveku to nije dovoljno da bi započeo normalan život u trošnoj kući od kamena, na kojoj i krov prokišnjava. Njemu je od pokućanstva potrebno sve jer je sav nameštaj koji ima u fazi raspadanja baš kao i sama kuća.

“Zbog stanja u kome se nalazi kuća on ne može da zagreje ni prostoriju u kojoj živi i prosto se pitam kako uspeva da preživi zimi kada se temperature spuste i do minus dvadeset ispod nule. Zbog toga ovom čoveku treba hitno popraviti krov i adaptirati kuću.Mislim da uz pomoć dobrih i humnih ljudi možemo i to da uradimo“, kaže Zoran.

Radetu manjkaju i drva za ogrev. Deo drva će ovom čoveku zajedno sa svojim meštanima obezbediti Zoran čim vreme bude dozvolilo da uđu u šumu.

On kaže da u selu Crnovce u zemunici živi još jedan mučenik poput Radeta kome je potrebna pomoć. Ime mu je Goran Aritonović, star je 56 godina i učesnik je u borbama za oslobođenje Vukovara.

“Kada je otadžbina bila u opasnosti on se odmah odazvao da je brani. Mislim da je zaslužio svu moguću pomoć.”, kaže Zoran.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

0 Komentara
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare