Nezadovoljni poštari obustavili rad – na jugu Srbije sve normalno

Ilustracija

Stefan Mitrović iz sindikata Sloga izjavio je u Novom danu da su nezadovoljni radnici Pošte Srbije u obustavi rada, koju su najavili prošle nedelje, te da poštari i dostavljači PostExpressa ne dostavljaju pošiljke, ali JuGmedii je u poštama na jugu Srbije rečeno da ovde nema štrajka i da sve noralno funkciniše.

Mitrović ke kazao da je taj sindikata rukovodstvu Pošte dao sedama dana da se izjasni u vezi njihovog zahteva od 23.februara, a koji se tiče povećane zarada i uopšte položaja zaposlenih, a li da odgovor nije dobijen

„Nismo dobili odgovor ni povratnu informaciju, očigledno da nas ne shvataju ozbiljno, danas smo došli u situaciju da imamo obustavu rada u nekoliko gradova“, kazao je on.

Dodao je da je danas, kao i ostale koleginice i kolege, „došao na radno mesto, upisao se, evidentirao i u napomeni stavio da je u obustavi rada“.

„Mi smo danas na svojim radnim mestima, dostojanstveno se borimo za bolji položaj zaposlenih u pošti, na poslu smo da iskažemo svoje nezadovoljstvo na jedan dostojanstven način, miran. Videli smo prošle nedelje da od skupljanja na ulici nema koristi“, kaže on.

Kaže da to znači da su na svojim radnim mestima, ali da ne obavljaju svoje radne zadatke.

„Što se tiče poštara i dostavljača PostExpressa, to znači da ne dostavljaju pošiljke. Možda u desetak gradova i mesta u Srbiji, precizan podatak o broju zapolsenih nemam. Zadovoljne su očigledno sve ostale koleginice i kolege koje rade i koje ne nalaze za shodno da izraze nezadovljstvo, a velika većina je nezadovoljna, što se vidi u svakodnevnom radu. Ko hoće da radi može, ne sprečavamo ga, nigde u zakon ne piše da ovo sme, a ne piše ni da ne sme, to je model koji smo već probali u 2019. godini“, istkao je dodao da već postoji pritisci.

U rukovodstvu Pošte Leskovca, kao i u  Vranju i Pirotu, rečeno je JuGmedii da u ovim filijalama sve normalno funkcioniše, da nema štrajka i da sindikat Sloga nema svoje članstvo.

Do informaciju u Pošti Niš nismo mogli da dođemo.


Saopštenje Pošte

Na molbu JuGmedie za informaciju o stanju i niškoj pošti, iz Pošte Srbije stiglo je saopštenje u kome nema tog odgovora, ali ima sledeće:

„Svi radni i tehnološki procesi i sve usluge građanima u Pošti Srbije normalno funkcionišu, uprkos najavama obustave rada od strane manjinskog politizovanog sindikata „Sloga“, što pokazuje da su pravi razlozi obustave rada bili delom politički, a delom prikrivanje malverzacija članova ovog sindikata protiv kojih se vodi i krivični postupak.

Ističemo da rukovodstvo Pošte Srbije vodi kontinuirani socijalni dijalog sa svim sindikatima u Preduzeću, uz stalnu razmenu informacija i konstruktivnu saradnju na pitanjima od značaja za finansijski i materijalni položaj zaposlenih, što je dovelo do značajnih poboljšanja uslova rada i traženog povećanja zarada zaposlenih u 2022, a sa tom praksom uz dobre rezultate planiramo da nastavimo u ovoj ali i sledećoj godini.

Rukovodstvo je na sastanku održanom 1. marta, pored pitanja vezanih za zarade, predstavnike sindikata obavestilo i o realizaciji njihovih zahteva za poboljšanje uslova rada: nova dostavna vozila su počela da stižu u decembru prošle godine, danas stiže 100 mopeda, a do kraja meseca će stići još 924 mopeda, nove uniforme se očekuju sredinom marta.

“Imajući u vidu da je ispunjen zahtev zaposlenih za povećanje zarada u 2022, i da su preduzete kontinuirane mere na poboljšanju uslova rada, regulisano pitanje dobiti, zaposleni u Pošti Srbije su prozreli političke namere i odbili su da u njoj učestvuju na poziv bivšeg predsednika Samostalnog sindikata poštanskih radnika, Zorana Pavlovića, koji je izbačen iz tog sindikata, protiv koga je, kako imamo informaciju, podneta i krivična prijava još prošle godine zbog zloupotrebe službenog položaja i krađe sindikalnih para namenjenih radnicima pošte, a koji sa svojim saradnikom Stefanom Mitrovićem stoji iza poziva na današnju obustavu rada. Svi ovakvi potezi štete samo zaposlenima i imidžu Pošte Srbije i pokazuju želju sindikata „Sloga“ da obustavom smanje zaradu preduzeća, smanje udeo u tržištu i time onemoguće redovnu isplatu plata. Haos je jedino okruženje koje oni poznaju i u kome žele da vladaju. Na njihovu žalost radnici to znaju. Nastavljamo dalje da radimo i zarađujemo, modernizujemo se i povećavamo dobit. Time obezbeđujemo bolji standard, veće plate i gradimo Poštu kao modernu kompaniju“ istakao je v.d. direktora JP „Pošta Srbije“ Zoran Đorđević.“

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

2 Komentara
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Slavko Cumurdzija
03.03.2022. 10:32

Il radis, il letis napolje. Turskib rincip, zadovoljan nezadovoljan toj ti je.

sima original
03.03.2022. 11:41

banda lencuga i neradnika
platis postexpres a stigne nakon 8 dana…
vreme je da ih otkupi mali vucko…iz drugog tendera ahahahahahah