Jedanaest godina se čeka na obnovu leskovačkog naselja na Vlasini

Posle dugačkog sudskog spora sa opštinom Surdulicom, omladinsko naselje iznad Vlasinskog jezera pripalo je Leskovcu, jer su ga i Leskovčani gradili, ali ono 11 godina čeka na restauraciju jer je i pre 20 godina bilo već u lošem stanju.

Odlukom Skupštine grada Leskovca, brigu o ovom naselju preuzela je Turistička organizacija Leskovac (TOL), donosili su se planovi o njegovoj obnovi, prenosili iz jedne godine u drugu i godišnjim izveštajima, ali do danas sve je ostalo na mrtvoj tački.

Ovo je danas na skupštinskoj sednici primetila i odbornica GG „Za Leskovac – zajedno“ Mirjana Perišić, koje je zamerila direktoru TOL-a zbog neaktivnosti u tom delu.

„11 godina vi razmišljate i rekonstrukciji! A to omladinsko naselje nam je blizu, priroda i vazduh su odlični, mesto idelano za uživanje, to bi bilo idelano mesto za decu i mlade“, kazala je Periševićeva.

Ona je konstatovala da je Kocić, koji je četiri godine direktor, snosi odgovornost. „Prihvatite odgovornost jer je to od krucijalnog značaja“, kazala je.

Ovo naselje sa desetak drvenih kućica i sa upravnom zgradom, kuhinjom i trpezarijom, bilo je mesto okupljanja mladih, posebno onih sa tada aktuelnih radnih organizacija.

 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

8 Komentara
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Šetnje i degustacije
06.05.2022. 18:11

Tol može da prihvati odgovornost za šetnje i sklapanje poznanstava ne i za rad, red i disciplinu.

Kako to?
06.05.2022. 18:14

Prvi čovek grada reče juče na sednici da je Tol dobio nagrade Turistički cvet i Zlatna amfora i da bolje od toga ne može. Još i čestita diretoru na trudu. Podaci pak i stanje na terenu govore drugačije. Čudim se kad prvi čovek ume da prepozna kako nije prepoznao o čumu se zapravo radi kada je Tol u pitanju i vođenje Tola.

Laki
06.05.2022. 18:16

Ja mislim da je kriv Đilas.
Bezobrazan je on.

Bratislav
06.05.2022. 18:22

Poštovana,
Vi trebate kao odbornik grada , pre nego što iznesete optužbe na tuđ račun, da proverite osnovanost vaših navoda i da se u potpunosti upoznate sa zakonskim procedurama neophodnim za obezbeđenje projektno tehničke dokumentacije i dozvola za izvođenje radova na sanaciji objekata. Trebalo bi da znate da je grad Leskovac tek ove godine odobrio sredstva za izradu projektne dokumentacije a da su sredstva za izvođenje radova obezbeđena sa drugih nivoa vlasti. Postupci javnih nabavki su u toku a dozvole za izvođenje radova izdaje Ministarstvo posebno za objekte koje se nalaze u zaštićenim zonama tako da sve ovo ovaj postupak čini veoma složenim. Ipak se vi držite svoje profesije nemojte da komentarisete ono sa čime niste upoznati ili o čemu neznate mnogo. Prijatno popodne.

Umetnička slika
06.05.2022. 20:28
Odgovor za  Bratislav

Nadležni iz republičkih nivoa koji su odobrili početak sanacije kućica na Vlasinskom jezeru su dobili zaista vredne prezentacije odnajvišeg rukovodstva Tola.

Ko čeka taj dočeka
06.05.2022. 22:17
Odgovor za  Bratislav

Čudna li čuda grad tek ove godine odobrio sredstva za izradu projektne dokumentacije. Zašto baš sad? Pa zato što sad imamo državnog sekretara za turizam inače stručnjaka ekonmskih nauka. Sve je to po principu ja tebi ti meni na obostranu korist obeju strana a na štetu građana Srbije i grada Leskovca.

@Umetnička slika
07.05.2022. 11:47
Odgovor za  Bratislav

Ko je platio te umetničke slike?
Naravno platili građani grada Leskovca.

Nikni
08.05.2022. 19:31

U sto skorije vreme sredice to lokalna samouprava…