Vučić po povratku iz Brisela: Analiziram šta se sve dogodilo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se, nakon jučerašnjih pregovora u Briselu s predstavnica EU i predsednikom Vlade Kosova Aljbijem Kurtijem, jutros oglasio video porukom na Instagramu u kojoj je kazao da analizira šta sve dogodilo, ali da se izborio za budućnost Srbije u miru.

„Poštovani građani Srbije, hvala za brigu i podršku u teškom danu juče. U ranim jutarnjim satima smo stigli u Beograd i sada analiziram šta se sve dogodilo. Borili smo se i, koliko je bilo moguće u teškim uslovima, izborili i za budućnost Srbije u miru, za nastavak investicija u našu zemlju, da čuvamo i ja svoju zakletvu i Ustav Srbije i Kosovo i Metohiju u sastavu Srbije“, rekao je Vučić.

On je još kazao da da je „bitkka„ bila teška, ali borba uspešana.

„Posle teške, verujem uspešne borbe, u Briselu, večeras odgovaram svim političkim i medijskim manipulatorima koji bi za mrvu vlasti zgazili sopstvenu državu“, stoji u opisu objave.

Inače, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić izjavio je nakon razgovora sa evropskim komesarom za spoljnu politiku i bezbednost Žozepom Boreljom, specijalnim izaslanikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom i kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem u Briselu, da se nije razgovaralo o evropskom predlogu za rešavanje pitanja Kosova i Metohije, već o implementiranju ranijih sporazuma, a na prvom mestu osnivanju Zajednice srpskih opština. Vučić je na kraju dana ocenio da su imali „težak“ sastanak i dodao je da je uveren da će biti još mnogo sastanaka u narednom periodu.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

8 Komentara
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mike
28.02.2023. 09:57

Predsednik je zgazio sve što može da se zgazi, SUDSTVO, ZDRAVSTVO, PROSVETU, MEDIJE, Ustav mu služi da ga podmetne pod nogaru stola da mu se ne klati, nemoral i nasilje vladaju na svakom koraku, čoveče uništi i zemlju i narod. Samo laži iz tvojih usta!!!

Deki
28.02.2023. 10:17
Odgovor za  Mike

Za par nedelja se menja rukovodstvo RTS-a i postavlja Zekic za direktorku. U Cetvrtak protestvuju tuzioci i advokati pa izvolte narode, podrzi borbu protiv mafijasa ili gledaj kako i dalje kradu i ubijaju! Stadion od 700 miliona eura ne gradi ni Spanija, kamo li ovakva sprdacina od zemlje. Za 700 mil. eura bi sva deca mogla da se lece, sve najvece bolnice snabdeju kao svemirski brodovi, sve kanalizacije i otpadne vode rese…

Dušan
28.02.2023. 12:11
Odgovor za  Deki

Jeste deki ali gde je tu ugradnja stranackih poltrona?

Boreli
28.02.2023. 10:01

Ko može neka pročita izjavu Borelija. Tada će mu sve biti mnogo jasnije.

jovan
28.02.2023. 10:21

Aca analitičar hahahahahaha. Fotografije sa jučerašnjeg sastanka sve govore. Kurti nasmejan i zadovoljan, a Acika obesio nos i samo što ne počne glasno da kuka. Pročitao sam predlog sporazuma (uzmi ili ostavi) i jasno je ko dan da nema ništa od ZSO. Znači. analitičar je dobio jedno veliko NIŠTA!

Harry
28.02.2023. 12:18
Odgovor za  jovan

Pride je i okasnio sa analizom…

Nikolic Zoran
28.02.2023. 13:29

Nek covek analizira sa Zeljka Mitrovica to mu je sad najbolji drug bolje znaju o naoruzanju neko sami generali. Sve ce da potpise samo na vlast da ostane narod mu nije bitan bitan je novac.

Sava
28.02.2023. 22:00

Talas rečitosti,kap mudrosti. Mnogo priče i zamlaćivanja naroda od strane radikala. Kako je dosadan,kako kuka nad tudja groblja. I dalje zajebava i nas i svet. Ajde bre dosta više. Ne daju oni pare dzabe. Jadan ovaj novinar sa RTS-a. Pustite ga samoga neka priča,priča,priča…….