GrO SRCE Leskovac o nacističkim simbolima na romskoj kući: Zašto nadležni nisu umirili građane

Gradski odbor Pokreta Srbija centar Leskovac oglasio se saopštenjem povodom iscrtavanja dva nacistička simbola, koja su osvanula 1. jula na romskoj kući u Grdelici. Iz ovog pokreta pitaju nadležne zašto nisu učinili da se počinilac što pre pronađe i zbog čega nisu umirili građane.

Saopštenje prenosimo u celosti:

U vreme kada se cela Srbija digla na noge, zbog raznih vidova nasilja koje vlada u zemlji i protiv koga aktuelna vlast ostaje nema, dolazi još jedna potvrda da nasilje dobija nove vidove.

Prekjuče su se, preko noći, na jednoj romskoj kući u Grdelici pojavili nacistički simboli. Simboli najcrnjeg zla 20. veka, se ponovo javljaju i to na žalost u leskovačkom kraju. Aktulna vlast  neće  povodom toga učiniti dovoljno, jer ona ne smatra to nekim problemom i ignorisaće ga.

Do sada su napadani neistomišljenici, napadani su novinari koji pišu to što nije u skladu sa tabloidnim načinom izveštavanja i ne veliča vođu, napadani su slobodnomisleći intelektualci, glumci, a sada imamo i fašistički i rasistički napad na naše sugrađane Rome. 3

Pitamo nadležne šta su učinili da se počinilac ovog dela pronađe, zašto se niko od njih nije oglasio i umirio sve građane, pre svega  Rome, koji se osećaju ugroženi ovakvim delom. Zar oni ne shvataju da nasilje nije samo kada nekog napadneš čekićem, pa makar i gumenim, nasilje je i kada to pokazuješ svojim pisanjem i crtanjem meta na one koji nisu kao ti, stvarajući im život nesigurnim i izazivajući kod njih strah i nesigurnost. Zar je aktuelna vlast zaboravia šta su nacisti i fašisti činili Romima?

Ohrabruje činjenica da su sugrađani i komšije, iz Grdelice, osudili takve postupke i da su svesni šta ti simboli nose sa sobom, zato još jednom tražimo od nadležnih da u najkraćem roku identifikuju počinioca ili počinioce ovog dela i preduzmu prema njima adekvatne zakonske mere.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

0 Komentara
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare