Za dobrovoljno služenje vojnog roka, buduće vojnike očekuje plata od 46.000 dinara

Foto: Ministarstvo odbrane

Svi zainteresovani mladići i devojke koji žele da se prijave za dobrovoljno služenje vojnog roka pod oružjem mogu da podnesu svoje prijave u centrima Ministarstva odbrane i već u septembru ove godine dobiju priliku da stanu u stroj Vojske Srbije, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Takođe, u toku je i prijava za vojnostručno osposobljavanje za rezervne oficire.

Svi prijavljeni kandidati imaće priliku da provere svoje sposobnosti, prođu dinamičnu vojnu obuku i ujedno pokažu patriotizam i građansku odgovornost prema svojoj zemlji. Dobrovoljno služenje vojnog roka ujedno je i najkraći put ka sticanju zvanja profesionalnog pripadnika Vojske Srbije.

Foto: Ministarstvo odbrane

Pravo da konkurišu imaju svi zdravstveno sposobni državljani naše zemlje koji u 2023. godini navršavaju od 19 do 30 godina, a koji prethodno nisu odslužili vojni rok sa oružjem.

Kandidati za dobrovoljno služenje vojnog roka mogu se prijaviti u centrima Ministarstva odbrane – nekadašnjim vojnim odsecima, preko portala e-uprave, uz posedovanje kvalifikovanog elektronskog sertifikata i na šalterima Javnog preduzeća „Pošta Srbije“ širom naše zemlje.

Buduće vojnike očekuje i mesečna plata koja iznosi oko 46.000 dinara. Sve one koji tokom dobrovoljnog služenja odluče da konkurišu za status profesionalnog vojnika očekuju skraćene i pojednostavljene procedure selekcije i prijema.

Više informacija u vezi sa prijavljivanjem za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem u Vojsci Srbije u 2023. godini zainteresovani kandidati mogu da dobiju u centrima Ministarstva odbrane u svojim opštinama i na sledećem linku: https://www.mod.gov.rs/cir/18092/javni-oglas-za-prijavu-kandidata-za-dobrovoljno-sluzenje-vojnog-roka-sa-oruzjem-18092.

 

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

4 Komentara
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
vojnik
17.07.2023. 11:43

46.000 D. 7 DANA PO 24 SATA, 30 DANA U MESECU. Mnogo malo.
Batalite patriotizam i građansku odgovornost prema svojoj zemlji. Ja trazim od zemlje da bude odgovorna prema meni. Uzvracam, ali za pare.

vodnik
19.07.2023. 06:43
Odgovor za  vojnik

Patriotizam i nacionalizam najvise koristi politicarima i iz toga finansijski profitiraju. Za poslednjih godinu dana vojsku Srbije napustilo je 40% pripadnika. Zbog niskih plata. Smesno niske plate, bas kao i ponudjenih 46.000 dinara.

Vojnik
17.07.2023. 17:26

Za tu platu nek rade tamo nepomenik,faraon,vučević i njihova deca a ne naša deca a njihova na državna jasla. Sektaši moraju da odu,samo napred i svi na proteste,da se smeni sekta.

mile
18.07.2023. 01:52

Jos jedan dokaz u nizu koliko je vojska u ocajnom stanju od kako su je preuzeli neodgovorni radikali.