Jak vetar odneo krov sa stambene zgrade u centru Leskovca, požar u trafostanici…

Jako nevreme zahvatilo je večeras i jug Srbije,kako je i najvaljivano, a oluju, koja je napravila veliku štetu, zamenila je jaka kiša, pa službe za spašavanje imaju pune ruke posla.

Prema navodima iz Štaba za vanrednu situaciju, sa zgrade koju Leskovčnai zovu Južni blok, pao je krov od lima, i više je nego sreća što niko nije stradao.

Takođe, u obližnjem selu Navalin zaplalila se trafostanica. U Elektrodisribuciji kažu da je struja odmah isključena, da je ekipa na terenu i da nije sigurno da li je požar izbio u objektu ovog preduzeća ili u kući pored.

Struja je nestala i mnogim delovima grada, kao u Ohridskom naselju, nestalo je i ulično osvetljenje u čitavim kvartovima.

This slideshow requires JavaScript.

Drveće je popadalo na putu. Prema onome što je u prvi mah evidentirano jeste kod Donje Jajine, kod Svetoilijskog groblja, na ulazu u Radonjicu, ali i na Bulevaru Nikole Pašića i još na mnogim drugim putevima. Takođe, pokidane su mnoge folije, a u Štabu kažu da će tek jutro pokazati kakvu je štetu napravio tajfun vetar.

U selo Crnatovo u opštini Vlasotince pao je hrast star 2000 godine na pomoćni objekat, a meštani ovog sela nemaju ni struju, javlja nam čitalac.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

2 Komentara
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
djura
20.07.2023. 02:55

„U selo Crnatovo u opštini Vlasotince pao je hrast star 2000 godine na pomoćni objekat, a meštani ovog sela nemaju ni struju, javlja nam čitalac.“

Na svetu zvanično ne postoji nijedno stablo hrasta koje je starije od hiljadu godina. Procenjena starost najstarijih hrastova u Srbiji je između 600 i 700 godina.

Po podacima Zavoda za zaštitu prirode, najstarije stablo u Srbiji je stablo crnog duda, tzv. „Šam dud“ koji se nalazi u porti Pećke patrijaršije. Za njega se pouzdano zna ko i kada ga je zasadio. Star je 750 godina.

U Srbiji inače vlada moda da skoro svaka opština ima „najstariji“ hrast na Balkanu. Jedan od takvih se nalazi kod Bele Palanke. Njegovu starost stručnjaci procenjuju na 400 do 500 godina, ali meštani znaju bolje i po njima njihov hrast ima tačno 1029 godina?! Kad budu čuli za ovog iz Vlasotinca, ima to njihovo drvce da pretvore u ćumur.

Bit
20.07.2023. 10:31

Po glave supercelijski naleti traju decenijama, vekovima..pa sta se sad bunite zbog malo polomljenih bindera i plastenika, manjeg prinosa… Ajdee, ajde vikajte misteriju istine preko lajv strim i baba zivku da da vodicu pa da resavaju problemi. A ima ga i u selo grdelicu ceda kartar, on kad kaze ne omanjuje.