EU dala više od četrvtine novca za brzu prugu Beograd-Niš, uskoro tender

Ilustracija K. I.

Uskoro će biti raspisan tender za gradnju brze pruge na relaciji Beograd-Niš, vredan 2,7 milijardi dinara, a od Evropske unije dobijena je pomoć za taj posao od 610 miliona evra, što je najveći grant do sada.

Ovo je, između ostalog kazao ministar građevinarstva i saobraćaja Goran Vesić na sastanku sa ambasadorom SAD Kristoferom Hilom i dodao da su i američke kompanije dobro došle u tom poslu.

Vesić je kazao da će tender za gradnju pruge biti uskoro raspisan, a naveo je i šire planove što se tiče premrežavanja brzim prugama.

Ministar je, naime, ispričao i da će Srbija, kada bude završena brza pruga do Budimpešte, a zatim i do Niša, te dalje do Preševa i Skoplja, uz deonicu ka hrvatskoj granici, koja bi se nastavila ka Zagrebu, Ljubljani i Beču, odnosno Veneciji, postati pravi železnički “hab” u ovom delu Evrope.

A do tada, železnička stanica u Leskovcu će i dalje izgledati ovako:

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

1 Komentar
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Harry
24.07.2023. 16:21

„Ministar je, naime, ispričao i da će Srbija, kada bude završena brza pruga do Budimpešte, a zatim i do Niša, te dalje do Preševa i Skoplja, uz deonicu ka hrvatskoj granici, koja bi se nastavila ka Zagrebu, Ljubljani i Beču, odnosno Veneciji, postati pravi železnički “hab” u ovom delu Evrope.“

Srbi imaju poslovicu: „Ne lipši magare do zelene trave“!