Toma Mona: Niš je grad koji se jako i snažno razvija

Autotone

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je sa ministrom unutrašnje i spoljne trgovine Tomislavom Momirovićem obišla dve domaće firme koje posluju u Nišu „Milk Haus“ i „Unijapak“ a koje zapošljavaju veliki broj radnika i svojim proizvodima su prisutne na domaćem i na tržištu zemalja u regionu.

Sotirovski je istakla da je broj zaposlenih podignut i iznosi 91.000 radnika dok je broj nezaposlenih pao na nešto više od 18.000. Uz podršku Vlade i predsednika Aleksandra Vučića radi se na stvaranju dobrog ambijenta za investitore, a plan Grada je da komunalno opremi industrijsku zonu od 200 hektara za sve koji žele da pokrenu proizvodnju u Nišu.

Ministar Momirović je kazao da je Niš grad koji se jako i snažno razvija.

Posebno je istakao da mu je drago da Otvoreni Balkan daje konkretne rezultate na terenu jer niške kompanije izvoze svoje proizvode u Severnu Makedomiju bez višegraničnih procedura.

Momirović je dodao da je sa gradonačelnicom Niša razmenio ideje kako da pomognu mladim privrednicima.

Gradonačelnica Niša Sotirovski i ministar Momirović su se sastali i sa predstavnicima Regionalne privredne komore Niš i Klubom privrednika Niš sa kojima su imali sadržajan sastanak.

Tokom boravka u Nišu ministar Momirović je sa gradonačelnicom Sotirovski obišao i Arheološko nalazište Medijana.

Foto: Grad Niš

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

2 Komentara
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Stojka
30.08.2023. 19:06

Dve reci nezna da sklopi i on ministar,otvori se zemljooooo.Pisteno zaradio sve to,sve da se oduzme i da siritinji.

Aleksandar Dzunic
01.09.2023. 10:16

?????