Škola u Živkovu u potpunosti rekonstruisana

Rekonstrukcija školskog objekta izdvojenog odeljenja u Živkovu, Osnovne škole „Vuk Karadžić“ iz Pečenjevca, završena je na vreme za početak nove školske godine.

Šesnaestoro učenika od prvog do četvrtog razreda je započelo školovanje ili se vratilo u školske klupe u potpuno obnovljenom i rekonstruisanom objektu na kojem je izvedena energetska sanacija sa ulaganjem od 5,3 miliona dinara, a u prethodnom periodu je sa 12,3 miliona dinara izvedeno uređenje krova, elektroinstalacija, postavljena nova stolarija, uređene su učionice, sanitarni čvorovi, kancelarijski prostor, navedeno je na Zvaničnom gradskom sajtu grada Leskovca.

Gradonačelnik Goran Cvetanović je u društvu svojih saradnika i direktora škole Slaviše Nikolića posetio učenike, uručio im prigodne poklone, zahvalio se učenicima i roditeljima na strpljenju dok su se izvodili radovi i poželeo im puno uspeha u školovanju.

„Narodna mudrost kaže: „Na mladima svet ostaje“. Kako bi upravo ti mladi izrasli u sposobne i odgovorne članove društva, jedan od najvažnijih uslova je da imaju srećno i bezbrižno detinjstvo i adekvatno obrazovanje. Težimo ka tome da sva deca sa teritorije grada Leskovca imaju jednake uslove za školovanje, bilo da su škole u samom gradskom jezgru ili u ruralnoj sredini, bilo da imaju 100 ili 10 učenika“, poručio je Cvetanović.

Podsetio je da je izvršena i rekonstrukcija matične škole u Pečenjevcu – 2016. godine gde je zamenjena stolarija, saniran sanitarni čvor i izgrađeno 10 toaleta sa preko 4 miliona dinara, dok je sa 5 miliona dinara izvedena energetska sanacija 2019. godine.

U izdvojenom odeljenju u Donjoj Lokošnici ove godine, dodao je, izgradili su sportski teren, sa osvetljenjem i ogradom, za koji je iz budžeta izdvojeno 6,8 miliona dinara.

Naglasio je da će grad Leskovac nastaviti da ulaže u oblast obrazovanja i posvetiti se kako svim školama, tako i svim učenicima i da je juče, prilikom obilaska škole u Navalinu ukazao da je potrebno za dete koje koristi kolica potrebno omogućiti uslove za boravak u školi.

Direktor Nikolić se zahvalio gradonačelniku Cvetanoviću i istakao da su renoviran objekat i poboljšani uslovi najbolji poklon koji su deca dobila za početak ove školske godine.

„Učenici ovu školu pohađaju u dve smene, imamo i fiskulturnu salu koja je funkcionalna kako za održavanje časova fizičkog vaspitanja, ali i svečanosti i priredbi“, istakao je Nikolić.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

3 Komentara
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
stef
05.09.2023. 18:18

svaka cast za renoviranje ali sa 150000 mogli su novu iz temelja da sagrade i opet da ostanu pare.

OB LE
05.09.2023. 21:31

Za 16 djaka?!Pa,nisu normalni..zaista ne razumem?!

shomi
06.09.2023. 06:48

hahahahaha, ko se vratio u klupe? Pa ta škola se renovira 5-6godina minimum. Deca koja su trebala da krenu u I razred kad je početo renoviranje ne mogu nikako da se vrate tu u klupe.
Kome vi mažete oči??