Gradonačelnik Leskovca: U ponedeljak zvanično šaljem dopis Parking servisu u vezi sa izgradnjom javne garaže u gradu, u toku ove godine potrudićemo se da rešimo i rehabilitaciju u leskovačkoj bolnici

Što se tiče parkiranja tu ću već zvanično u ponedeljak da pošaljem dopis u pisanoj formi da mi odgovore vlasnici Parking servisa. Ranije je ugovor bio da imaju 10 puta više parking mesta od onog što je radila Demokratska stranka. Podsetiću vas dve stvari, prva je da sam bio član komisije koja je trebala da odlučuje o privatizaciji i da sam na prvom sastanku tada u vreme demokrata dao ostavku i rekao ja neću da budem deo, da su tu privatizaciju uradili predstavnici Demokratske stranke i kad oni sada prozivaju nas ja se pitam u čemu je tu problem, pri tome vlasnik je bio Beograđanin, sada je vlasnik jedan Leskovčanin, kome sam ja igrom slučaja, i ne on meni pobratim ne kum, ja njemu. Pa šta, bolje da kupi Leskovčanin nego neko drugi, odgovorio je gradonačelnik Leskovca na naše pitanje oko izgradnje najavljene javne garaže.

Dodao je da je broj parking mesta 10 puta manji nego što su članovi Demokratske stranke dali novom vlasniku i da on sada sada tuži grad Leskovac dobio bi ogromnu sumu novca samo iz tog razloga što to nije ispunjeno i što je lokalna samouprava pružila tu odgovornost.

“Ja ne komuniciram ni sa vlasnikom, ni sa kim, samo sa advokatom njihovim, poslaću joj dopis u ponedeljak, onog trenutka kad da ona meni odgovor ja ću vama da dostavim jer ne mogu da govorim u ime privatnih investitora i službi, a što se tiče parking prostora pa 195 mesta ima stadion, pa u ulici Radoša Cerovića koliko smo parking mesta napravili, pa gde god smo radili od Stop šopa do bilo kog novog objekta ima novih parking mesta, uredili smo i prostor iza Tehnološkog fakulteta, nije asfaltiran, nije sređen a znate li zbog čega, pa mora da se reše imovinsko-pravni odnosi inače ako mi slušamo kao što je gospodin Rangelov to uradio pa možemo slobodno u narednih sedam dana ceo onaj plato da bude asfaltiran, sređen”, istakao je gradonačelnik.

Trebalo im je, kazao je, godinu dana da reše papirološki prostor ispred SRC Dubočice da bi mogli da asflatiramo 4.600 kvadratnih i da uložimo preko 100.000 evra. Ljudi to ne shvataju, oni misle da je ovo Divlji zapad, bilo vreme nekad, više nije”, odgovorio je Cvetanović.

O rekonstrukciji Opšte bolnice Leskovac kazao nam je da je završeno jedno krilo 70 posto i da će se potruditi da u toku ove godine reše i rehabilitaciju.

“Realno, mi smo počeli decembra meseca prošle godine, evo prošlo je nekih osam meseci, vreme je dve i po godine i 45 miliona evra. Našim građanima najviše je potrebna primarna i sekundarna zdravstvena zaštita i najviše primedbe imaju upravo na to i probaćemo u što kraćem vremenskom periodu, u toku ove godine rešimo i rehabilitaciju, zato što mnogo je teško u uslovima rada kada je minijaturna prašina mogu sve mašine da stanu kao što su jednog dana u toku rada stali računari i nije moglo da se radi rendgen zračenje i tako dalje”, najavio je Cvetanović.

Radovi, kaže, idu punim kapacitetom, zadovoljni su, intezitetom naročito što juče je došao profesor Medicinskog fakulteta iz Niša da ga Saša Grgov pregleda što znači da profesori iz drugog Univerzitetskog centra dolaze kod naših lekara koji su, naglasio je, u svojim sferama fantastični.

“Pokušaćemo rehabilitaciju zato što to može odmah da se radi i da ne smeta nikome ali to su dodatni radovi i to se mora ponavljati pod istim cenama pod kojima je bolnica, tako da rešavam, pokušavam”, odgovorio je gradonačelnik Leskovca.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

21 Komentara
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Sizif
08.09.2023. 14:29

Gradonačelnik radi neumorno, predano i kontinuirano i to traži i od svojih saradnika i partnera a sve u najboljem interesu građana. Pogledajte koliko je projekata uspešno završeno, koliko se trenutno radi i koliko ih je tek u planu, zaista podatak za divljenje.

Zoran Jug
08.09.2023. 15:35
Odgovor za  Sizif

Bato,otvori oči sanjaš

Boki
09.09.2023. 01:11
Odgovor za  Zoran Jug

Da si realan priznao bi da je više parking mesta i tek će ih biti!

Zoran Jug
09.09.2023. 13:13
Odgovor za  Boki

Pročitaj tekst iznad,ne radi se o parkingu.Parkinzi do Jajnu uz put ima kolko hoćeš ha,ha.Ja još gledam dok vi sanjate.

Leskovac u Qatar
09.09.2023. 20:40
Odgovor za  Zoran Jug

Verovatno garaža u javno-privatnom partnerstvu…
Grad će da je izgradi, a firma u vlasništvu prijatelja vlasti da naplaćuje….
Kao što ste smislili i sa privatnim vrticima….

MARIJAT
08.09.2023. 14:32

To je jedan od vecih problema u gradu. Verujem da ce biti resen kao i sve sto je obecano i ispunjeno.

KLARA
08.09.2023. 21:39
Odgovor za  MARIJAT

Izgradnjom javne garaže rešiće se dugogodišnji problem parkiranja u našem gradu što će značiti svim vozačima.

MisterS
08.09.2023. 15:34

Javna garaža, adekvatan broj parking mesta, rasterećenje naših ulica i sve problemi imovinsko-pravne prirode koji se tiču odnosa grada Leskovca i „Parking servisa“ biće otklonjeni inicijativom prvog čoveka grada.
Sva odeljenja Opšte bolnice Leskovac će uskoro raditi punim kapacitetom, nadajmo se da će se za i Rehabilitaciju naći pravo rešenje.

Lidija
08.09.2023. 16:26

Gradonacelnik uvek govori transparentno, realno i potkrepljeno cinjenicama.

Sanela
08.09.2023. 16:57

Gradonačelnik zajedno sa timom neumorno radi kako bi Leskovac dobio sve ono što je potrebno jednom lepom i uređenom gradu. Raduje me vest da ćemo imati javnu garažu koja je zaista neophodna našem gradu zbog lakšeg parkiranja i funkcionisanja.

ANDJA51
08.09.2023. 17:34

Gradonačelnik Leskovaca radi i trudi se da reši probleme u svim sferama, od parking mesta do bolnice i za to zaslužuje svako priznanje.

Sns Velja
08.09.2023. 18:06

Gradonacelnice sto ne kazes gde nam nestade aeroklub i kome pripade prostor aerokluba. Kako vlasnik parcele aerokluba postade autoprevoznik pa cak i sponzor FK dubocica. Sto ne kazes da namesti svog sofera da bude direktor aerokluba samo tolko dok ne zatvori aeroklub Sasa Mitrovic. Koliko mucke u ovom gradu zahvaljuci vama. Znam redekacijo da necete da objavite ovaj komentar jer je ziva istina.

Marija Dj
08.09.2023. 19:50

Problem parking servisa kao I rekonstrukcije bolnice biće rešen kao I sve do sada.

Vecko Pecko
08.09.2023. 20:03

Kakvo baljezganje i lupetanje,strašno!
A košta nas……. još strašnije!
Stalno se pitam : Šta smo to bogu zgrešili?!

Kosmicejski
10.09.2023. 10:41
Odgovor za  Vecko Pecko

Ja se pitam dokle vise nezadovoljstvo. Vecina bolje živi i većina podržava ovu politiku. Da se ne radi dobro ne bi bilo tako, to su činjenice.

ELEONORA
08.09.2023. 21:37

Nedostatak parking mesta je veliki problem u gradu koji će ovim biti rešen, svaki vozač zna koliko je teško pronaći parking u samom centru grada.

J@N@
08.09.2023. 21:53

Izgradnjom novog parking prostora rešio bi se problem parkiranja u gradu jer svedoci smo da se upravo zbog nedostatka parkinga u centru sve češće vozila parkiraju na trotoarima i time onemogućava normalno kretanje pešaka i samim tim ugrožava njihova bezbednost.

Milka
08.09.2023. 22:28

Problem parkiranja danas je sve veci, ne samo u Leskovcu vec i u drugim gradovima. Budimo malo strpljivi, bice resen i taj problem kao i ostali do sada.

DEKI
08.09.2023. 23:32

Izgradnjom novog parking prostora resio bi se problem parkiranja vozila na trotoarima i mestima predvidjena za invalide.

Aleksandra
09.09.2023. 14:03

Energiju koju ivaj covek ima tu energiju tesko ko da ima. Ako neko misli da on ne nadgleda svaki projakat, grdno se vara. Kad se nesto radi, stalno je na teren i obilazi radove i u prste zna svaki projekat i svaki problem.

sima original
12.09.2023. 20:08

Kralja Petra od abc do parkinga preko fali pesacki,fali jos jedan,fali i tu kod dzunica i fale jos najmanje 5 do divlje pijace i prelazak preko do prodavnica i slicno. I ovih par je nesto ali fale jos 7 najmanje i usporiti brzinu na 30 od pruge do lepe brene, a one javne povrsine gde je saric i one radnje ruglo od rupetina,godinama nije videlo asfalta. za pohvalu za ovih 4 pesackih ali morate to jos duplo u ovoj ulici. Gde je signalizacija na Grdelickom puta,za naseljena mesta,sela,ogranicenje,traka ona bela se skinula sa prvom kisom,gde su oni plasticni sto reflektuju crveno belo nocu?Deonica na kojoj se gine zar ne Mesko? Kamioni lete a asfalt od kruznog tu u naselju do kvantaza kao iz prvog svetskog rata,krpetine,neosvetljenji,neobelezini signalizacijom sve do Grdelice. pazi logiku na onaj most u guberevcu ste stavili ogranicenje 40 a po naseljenom tom delu prestanak pre i iza same raskrsnice! Ko je ovde lud? znaci gas do daske kroz naseljeno mesto…Nigde znaka za naseljeno mesto ! kamioni lete biciklisti zavrsavaju u njivama a nekad i pod tockovima? a zasto? ko odrzava i ko kontrolise to odrzavanje nasim parama da bi ginuli?
Evo prilike da pokazete da ste vredni kao sto ste zapoceli..jel lepo tamo do tvog kraja nov asfalt i trake? ajde malo kralja petra i Grdelicki put do grdelice sredite od leskovackog kruznog toka.onog zadnjeg. Bruka i ruglo! Uz aditiv kucici iz azila svake noci se vade iz hladnjaka automobila…one koje pustaju…a put mracan,nikakav,propao ,svetlo ga ne vata, i jos dzukci utrce uz kamiondzije…