Dodeljene nagrade u kategorijama za najbolja domaća serijska ostvarenja na festivalu LIFFE u Leskovcu

Šesnaesti po redu internacionalni filmski festival LIFFE  svečano je otvoren u četvrtak, 14. septembra u Leskovcu. Publika već dva dana uživa u bogatom glavnom i pratećem programu koji su organizatori pripremili, a pored brojnih kategorija, jedna od onih koje izazivaju najveće interesovanje je kategorija u kojoj se takmiče domaća serijska ostvarenja, odnosno ostvarenja sa prostora bivše Jugoslavije.

,,Festival LIFFE uvek obraća pažnju i osluškuje šta je to što publika želi, ali i vrlo vodi računa o tome šta je profesionalcima potrebno. Umetnički tim LIFFE-a došao je do zaključka da je, usred velike hiperprodukcije serija iz godine u godinu, potrebno napraviti neku vrstu valorizacije’’, rekla je Darija Bajić- Božović, selektorka.

Sinoć su na svečanoj ceremoniji dodeljene nagrade u dve kategorije. Nagrada Najbolja Režija u kategoriji Dramske serije – Pojedinačna epizoda dodeljena je Jeleni Gavrilović i Urošu Tomiću za osmu epizodu prve sezone serije ,,Kjun’’, a Nagrada za najbolju režiju serije u kategoriji Mini serije dodeljena je Daliboru Mataniću za seriju ,,Područje bez signala’’. Strukovni Žiri sačinjen od eminetnih reditelja iz celog regiona u velikom broju se odazvao i učestvovao u izboru. U konkurenciji je bila ukupno 31 dramska serija iz regiona, premijerno prikazana u periodu od januara 2021. do juna 2023.

Danas, 17. septembra, reditelji imaju priliku da učestvuju u panel diskusiji posvećenoj rediteljskom doprinosu u regionalnim TV serijama, kao i položaju reditelja u aktuelnoj velikoj proizvodnji igranih TV serija.

Festival se održava u Leskovačkom kulturnom centru i Narodnom pozorištu u Leskovcu, a sve informacije o programima dostupne su putem vebsajta https://liffe.rs.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

0 Komentara
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare