NAPLATA PO SVAKU CENU Poreski inspektori u Leskovcu zatvorili restoran zbog tuđih dugova

Danijelu Tasić u iz Leskovca inspektori Poreske uprave u ovom gradu stavili su katanac na vrata restorana „Kartel sistem“ u Ulici Južnomoravskih brigada jer je firma, koja je prethodno bila tu tri godine, napravila finansijski prekršaj 31. avgusta, izdavši robu bez fiskalnog računa.

Reč je o lokalu koji je Tasić zakupio na rok od 10 godina, kada se bavio servisom za elektronske uređaje. Taj servis je preselio u centar grada, pa rešio da promeni delatnost i vrati se na staru adresu, a još jula meseca dao otkazni rok podzakupcu.

„Meni 18. septembra, na dan kada sam se vratio s odmora i počeo da radim, dolazi inspektor i kaže da ima nalog da zatvori objekat. Rekao sam da taj objekat posluje od 1. septembra. Nikakvog prekršaja nije bilo da bi se zatvorio objekat. Kada mi je pokazao rešenje video sam da glasi na prethodnu firmu, sa svim njenim podacima, koje nemaju veze sa mojim“, priča nervozno ovaj Leskovčanin.

Pošto je odbio da primi rešenje, posle njega je došao drugi inspektor i radnici ga, tvrdi, bacio, koja je i sama uočila nelogičnost budući da je ono glasili na iseljenu firmu, odnosno, radnju brze hrane „Tasić gril“,  i to predočila inspektoru.

„On joj je rekao da se ne pravi mnogo pametna i da će on ovu radnju zatvoriti milom ili silom“.

Tasić je reagovao kod načelnice Poreske uprave, ukazujući na činejenicu da su jedinstvene oznake, dodeljene od, upravo, Poreske uprave, različite, što je klučni dokument. Međutim, to nije urodilo razumevanjem, pa je restoran zatvoren, a posle svega biće posla za advokate i sud.

Nadležne u Poreskoj upravi nismo mogli da dobijemo, koji, inače, nisu ovlašćeni za izjave, ali možda su inspektori doveli u vezi to što je vlasnik „Tasić grila“ bila bivša supruga Danijela Tasića, koja nije promenila prezime.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

3 Komentara
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Maka
22.09.2023. 16:11

Uvređene poštenjačine, nije na njega nego na ženu. Duplu kaznu da plate.

Petar Stojanovic
22.09.2023. 19:06

Slucajno se prethodna firma vodi na zenu, slucajno ta ista zena sad radi u novu firmu kod njega, slucajno odlucio da promeni delatnost bas sad kad mu kaznili zenu i trebali da joj zatvore lokal, slucajno je kaznili 31.08 a on aktivirao firmu 01.09. I slucajno zivi i dalje sa bivsom zenom hahahahaha. Cirkus. Lepo sto je pokusao da zezne drzavu ali nazalost nije uspeo

Petar
23.09.2023. 10:52

Pošto se ovako bahato.ponašaju treba svi privatnici na 100 dana da zatvore radnje i da odjave radnike. Da vide koliko bi ostali na vlasti. Pored 30 taxi doprinosa i pljački još su i bahati zatvaraju radnje. Došlo je vreme da ih poteramo !!!