SRCE Leskovac podržava proteste ispred RIK, uputili nekoliko zahteva za ponovno glasanje

Gradski odbor stranke Srbija centar (SRCE) u Leskovcu oglasio se saopštenjem u kojem iskazuje da podržava zahteve učesnika svakodnevnih protesta ispred zgrade Republičke izborne komisije (RIK) u Beogradu i rekašvi da je “narušen izborni proces”, uputio je nekoliko zahteva za ponovno glasanje.

Saopštenje prenosimo u celosti.

U potpunosti podržavamo zahteve učesnika svakodnevnih protesta ispred RIK-a, opozicionih poslanika koji štrajkuju glađu, udruženja „Studenti protiv nasilja“ i svih demokratski orijentisanih građana Srbije koji znaju da su na upravo održanim izborima njihovi glasovi pokradeni i da ti izbori ne odražavaju njihovu izbornu volju, kao ni pravi odnos snaga na srpskoj političkoj sceni. 

Pošto su članovi RIK-a iz redova opozicije, koji su imali uvid u izborni materijal i zapisnike sa izbora, ali i CRTA, OEBS, ODIHR utvrdili brojne ozbiljne neregularnosti, poput zloupotrebe javnih sredstava, medijske dominacije predsednika države Aleksandra Vučića, kome, uzgred, nije bilo mesto u kampanji i čime je na prvom mestu ozbiljno, u startu, narušen izborni proces i prekršen Ustav, negativne kampanje, širenje straha, fantomskih potpisnika izbornih lista i fantomskih glasača, a na sam dan izbora smo svedočili izbornom turizmu, nasilju na biračkom mestima (konkretno u našem kraju u Svircu, Palojcu i Donjem Sinkovcu, gde su kontrolori zastrašivani, udaljavani, glasački materijal spaljivan), dakle, u uslovima ozbiljnih izbornih neregularnosti, zahtevamo:

  • poništavanje izbora, kako na lokalnom, tako i na republičkom nivou;
  • angažovanje svih relevantnih domaćih i evropskih faktora u vršenje uvida u postojeće biračke spiskove, njihovo sređivanje i čišćenje;
  • postizanje i poštovanje dogovora o jednakoj medijskoj zastupljenosti za vreme trajanja predizbornih aktivnosti.
  • procesuiranje svih koji su učestvovali u izbornoj krađi.

Naš je stav da nijedan glas ne sme biti ukraden, nijedno izborno mesto ne sme biti mesto straha, ucene i borbe za goli opstanak na vlasti!

Želimo da se zajedno sa građanima Leskovca, našim sugrađanima izborimo za primenu Zakona o zaštiti biračkog prava i nesmetanom glasanju u Leskovcu, gde je po prvi put izbrojano čak 2000 nevažećih glasačkih listića, 113 glasova za SVM, uz podatak da imamo dvoje sugrađana mađarske nacionalnosti.

Utvrdili smo brojne nepravilnosti, a svaka nepravilnost na koju smo ukazali u GIK-u je odbijena kao neosnovana.

Svesni činjenice da su nam institucije u državi okupirane i ukradene od strane vladajuće stranke, bićemo prinuđeni da se za svaki ukraden glas borimo na sve načine, u cilju poništenja izbora i odbrane izborne volje naših birača!

U planu su protesti i blokade institucija povezanih sa najvećom izbornom krađom ikada zabeleženom.

O narednim koracima obavestićemo vas blagovremeno.

Budućnost pripada nama, promena je počela!

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

4 Komentara
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
D&D
24.12.2023. 13:01

A moze neka konferencija umesto saopstenja?
Da vas vidimo, cujemo, pohvalimo, kritikujemo. Ovako, tekstove poslati iz Beograda prekopirate na vase memornadume i saljete medijima. I nama , koji ih uopste citamo.
Isto je i sa prigovorima koja saljete GIK-u. , identicni prigovori a dve koalicije. Bravo , jedna glava misli za sve vas razlicite!

Žile
24.12.2023. 21:42
Odgovor za  D&D

Nema ko da im piše

Žile
24.12.2023. 13:28

Šiškine i Bojana ,dajte ostavke, ne brukajte se !

Agencija
24.12.2023. 14:40

Misljenja sam da treba ponavljati izbore dok izdajnici ne dodju na vlast a to bioglo na onaj praznik s eti Nikad.Jednom su demolirali Srbiju i popljackali sve zivo _ ne moze vise