Školarci iz Leskovca obišli akumulaciju Barje na Svetski dan vode

Predstavnici grada Leskovca, JKP Vodovod i Centra za stručno usavršavanje u obrazovanju danas su u društvu dece školskog uzrasta, tradicionalno, na Svetski dan vode obišli akumulaciju Barje.

U ime grada Leskovca obratio se Vladimir Branković, zamenik sekretara Skupštine grada koji je istakao da je voda veoma važna za sve nas, za celu zajednicu i pojedinca i da zato moramo svi dati doprinos za očuvanje naše životne sredine.

„Organizacija UN ovogodišnji Svetski dan voda obeležava pod sloganom „Voda za mir“ kako bi poručili da voda može biti oslonac mira i blagostanja. I ove godine grad Leskovac se pridružio obeležavanju kroz više aktivnosti. Pored posete akumulaciji Barje, učenici od 5. do 8. razreda osnovnih škola imaće priliku da obiđu i fabriku vode u Godini, a u CSU će biti organizovane stručne radionice“, kazao je Branković.

Dodao je da grad Leskovac na čelu sa gradonačelnikom Goranom Cvetanovićem nastoji da dovede pijaću vodu do svake kuće i naseljenog mesta, zato je za rekonstrukciju i izgradnju vodovodnu mrežu izdvojeno preko milijardu dinara i sa tim investicijama će se nastaviti.

Direktorka JKP Vodovod Maja Milošević Milojević rekla je da je jezero Barje bitan prirodni resurs za snabdevanje grada Leskovca i okolnih mesta, a da Vodovod u saradnji sa gradonačelnikom i gradom ulaže napore da se održi stanje akumulacije i kvaliteta vode.

„Redovno se vrši monitoring vode, mesečno, leti na nedeljnom nivou. Kvalitet vode je na visokom nivou o čemu svedoči reportaža  gde je navedeno da je Barje jedino akumulacija gde se redovno vrši ispitivanje kvaliteta vode. Poslednjih godina se vrši i čišćenje predbrana u saradnji sa gradom i JVP Srbijavode. Vodovodna mreža u Leskovcu u pojedinim ulicama je stara više od 40 godina, zato preduzeće radi na rekonstrukciji i sa time će se nastaviti, naročito u ulicama gde se često dešavaju havarije“, kazala je Milošević Milojević.

Foto: Gradski sajt grada Leskovca

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

5 Komentara
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Dusan
22.03.2024. 14:20

Taj isti vodovod svojim gubicima potrosi celu akumulaciju. Sto uopste ne cudi jer je vodovod pun stranacki zaposljenih strucnjaka.

Silve Sterstalone
22.03.2024. 21:25
Odgovor za  Dusan

Ma tri akumulacije potrošili nego kriju, a stručnjaci su iz KPJ, SPS, Jul, Novu demokratiju, DS, G17, DSS, Alijansu demokrata, Pups, Novu Srbiju, Jedinstvenu Srbiju, SPO, Radikali,SNS, Gss, braća Đokić, pardon Karić… mislim da nema samo stručnjaci od Belija Preletačevića i od Nikole Šećeroskog, oni su u bečki vodovod prešli pre 5-6 godine. Sporcki pozdrav

Nasmeja me
22.03.2024. 22:03
Odgovor za  Silve Sterstalone

😀

Dragan
23.03.2024. 08:10
Odgovor za  Dusan

Kilometre i kilometre azbestnih cevi je zamenila ova vlast a time i smanjila gubitke i uradila je najviše po tom pitanju.Neko pustio priču o gubicima i sada je naduvavaju.Građani ne plaćaju gubitke vide već samo što potroše i očita im vodomere.

Stole iz Crcavac
23.03.2024. 10:57

Pa nije Barje balonče s’rakiju pa da se potroši Dušane. Sve dok vi građani gledate Veternicu kako teči u Leskovac će si bude i Barje.
Dok je bila emisija pozovite 92 kad sam imao signal, sve si je bilo u redu a otkako počeše ovija pozovite 42 i ostali da se pozovev, sve neki problemi. Nek dav i oni neki dinar iz njini fondovi da se reši neki problem ne samo da idev po ulicu i konstantuju. I kod nji su isto sve stručnjaci diplomirani manolozi, reče mi jedan čovek njin komšija.