Brnabić: Izmene Zakona o jedinstvenom biračkom spisku idu na štetu građana

Predsednica Skupštine Srbije i potpredsednica Srpske napredne stranke Ana Brnabić rekla je danas da nedavno usvojene izmene Zakona o jedinstvenom biračkom spisku, „idu na štetu“ građana.

Ona je objasnila da će građani koji su promenili prebivalište posle 3. jula prošle godine „morati da se maltretiraju i glasaju na bivšem biračkom mestu“.

„Pritom, procene su da oko 12.500 građana neće moći da ostvari svoje biračko pravo jer su izbori u lokalnim sredinama u kojima su pre 3. jula bili prijavljeni završeni“, istakla je Brnabić gostujući na Kurir televiziji.

Ona je dodala i da su beogradski i lokalni izbori koji će se održati 2. juna izuzetno značajni.

„Ovi izbori su odlučujući za to da li ćemo ispuniti ono što smo zacrtali do 2027. godine i što smo obećali, a to su veće plate, veće penzije, to je ekonomski rast“, rekla je Brnabić.

Predsednica Skupštine je istakla i da će Srbija nastaviti da se bori protiv usvajanja Rezolucije o Srebrenici u Ujedinjenim nacijama (UN).

„Nisam optimista, ali borićemo se, i sponzorima i kosponzorima te Rezolucije neće biti lako. Naravno, najviše u toj borbi daje predsednik (Srbije Aleksandar) Vučić“, kazala je Brnabić.

Ona je dodala da bi na glasanju u UN moglo da dođe do apsurdne situacije da bude više onih koji su uzdržani i koji su glasali protiv a da rezolucija opet bude usvojena.

„Sponzori i kosponzori te rezolucije su zahtevali da se računaju samo glasovi onih koji su glasali. Zbog toga bi i mogli da dođemo u takvu situaciju“, objasnila je Brnabić.

Dodala je da joj nije jasno zašto se sada insistira na usvajanju rezolucije koja je predložena bez konsultacija i pripremana u najvećoj tajnosti.

„Predsednik Vučić je objasnio to. Cilj usvajanja rezolucije je da bi Bosna i Hercegovina mogla da zahteva nadoknadu štete od Srbije, da bi našem narodu bila nametnuta politička i moralna kvalifikacija i da bi mogla da bude ukinuta Republika Strpska“, ukazala je Brnabić.

Izvor: Beta

 

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

0 Komentara
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare