Navijači Albanije razvukli veliki transparent sa porukom “Medveđa” na Evropskom prvenstvu

Foto: Printskrin RTS Sport

Na današnjoj utakmici između Hrvatske i Albanije na Evropskom prvenstvu, navijači Albanije razvukli su veliki transparent na kojem je bila istaknuta poruka „Medveđa“, odmah pored albanske zastave.

Dok su pojedini meštani ove opštine na jugu Srbije smatraju da je u pitanju geografska referenca ili podrška navijača, drugi su se zapitali da li je u pitanju politička poruka ili provokacija.

Iako je navijačka strast neizostavan deo sportskih događaja, političke poruke i provokacije ne bi trebalo da imaju mesto na sportskim terenima.

Sportski događaji trebaju biti prilika za ujedinjenje kroz zajedničku ljubav prema igri, bez obzira na nacionalnost ili politička uverenja. Mešanje političkih poruka može dovesti do polarizacije i moguće destabilizacije atmosfere.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

9 Komentara
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Pera ložač
20.06.2024. 22:57

Medveđa… Racku će dobijete do jednog ima da izvedete glavu mam.. cu vam divljčko nepismeni.

Ivan
21.06.2024. 10:57
Odgovor za  Pera ložač

Pero idi lozi ugalj jel za bolje nisi. Vidi se da si blizak pecinskom coveku. Savki pripadnik nacionalne manjine ima pravo da navija za repreztaciju za koji zeli. Madjari nesmeju da navijaju za madjarski ? Sandzak nesme da navija za tursku ?
Idi malo u neku vecernju skolu nikad nije kasno

Milan
21.06.2024. 15:20
Odgovor za  Ivan

Očigledno ti nisi kako treba ili nisi shvatio, sve i da su nacionalna manjina , nemaš ti prava da ispisuješ poruku na transparentu tuđe zemlje, ako već navijaš za svoju zemlju onda razvi svoju zastavu i napiši svoj grad, a ako ti porediš sa tim što mi nosimo zastave sa Kosovom, e pa prijatelju, pazi , Kosovo je vekovna teritorija naša, a kad je medveđa bila u Albaniji, ne sećam se. Očigledno da takvi ko što si ti prihvatju sve ćutke i odobravaju sve to. Zato smo tu i gde smo.

Ivan
21.06.2024. 20:08
Odgovor za  Milan

Druze . Ponk ti isprao mozak!!!
Na svakoj utakmici Srbije ima srpska trobojka sa natpisom Trebinje !!?? Verovatno ne.izlazis iz svog sela koje cisto srpsko. Rodjeni Amerikanci koji nikad nisu bili u Srbiji ali su im recimo roditeli iz srbije navijaju za srbiju i nose srpske zastave sirom sveta i niko im ne pravi problem. Za koga ce navijati Srbin iz Minhena ???? Za nemcku ili Srbiju ???
Albanci iz medvedje ili gnjilna ili bilo kog drugog grada uvek ce navijati za albaniju .

Milan
22.07.2024. 13:06
Odgovor za  Ivan

Al si se napucao gluposti da nema kud , ovde je u pitanju mnogo više od navijanja, pominješ Trebinje, to su sve Srbi iz republike srpske, a medveđa nije u Albaniji kolko znam, ja ako navijam za Srbiju, sigurno na zastavi neću napisati “ Tirana“ .

Istoricar
22.06.2024. 12:48
Odgovor za  Milan

Kosovo vekovna srpska teoritorija?samo sto su tu bila ilirska plemena,pa rimljani,vizantijci,bugari pa srbi na kraju se vratilo albancima.Eto ti istorija ukratko,posto vas na radikalnoj akademiji ne uce to.

Milan
22.07.2024. 13:08
Odgovor za  Istoricar

Pa da, bili su, u želji da se Srbija pokori, samo smo zaboravili da smo najstariji narod u Evropi a možda i svetu.

bocko
21.06.2024. 09:34

Medvedja 7% albanaca,pametnome dosta.

Milan
21.06.2024. 15:23
Odgovor za  bocko

Zato što ne znamo da uhvatimo i raspiše opština sve kuće na prodaju u kojima su Albanci. I toliko, ali mi sve odobravamo.