Bukti požar kod manastira Prohor Pčinjski, gase ga 43 vatrogasaca, u pomoć stižu i dva helikoptera

Foto: Instagram MUP

Na gašenju požara na izuzetno nepristupačnom terenu na planinini Kozjak u blizini manastira Prohor Pčinjski kod Bujanovca angažovana su 43 vatrogasca-spasioca sa 14 vozila iz vatrogasno-spasilačkih jedinica Vranje, Beograd, Niš, Leskovac, Kruševac, Smederevo, Pančevo, Jagodina i Kragujevac, rekao je ministar policije Ivica Dačić.

On je istakao je da će po odobrenju predsednika Srbije i premijera Miloša Vučevića danas uputiti dva helikoptera oko Prohora i jedan u pomoć S. Makedoniji, radi pružanja pomoći pripadnicima Sektora za vanredne situacije u gašenju požara koji se iz Severne Makedonije proširio prema Prohoru Pčinjskom.

Neimenovani izvor iz Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije kazao je u sredu ujutru Bujanovačkim da očekuje da požar danas bude stavljen pod kontrolu.

Takođe, zbog širenja požara u istočnom delu Severne Makedonije, a na osnovu zvaničnog zahteva Centra za upravlјanje krizama Vlade Severne Makedonije, Ministarstvo unutrašnjih poslova uputiće u susednu zemlјu helikopter „agusta bell 212“ sa 5 pripadnika Helikopterske jedinice i pripadnikom Sektora za vanredne situacije.

U akciji gašenja požara u Severnoj Makedoniji, na osnovu dobijenog odobrenja kolega iz te zemlјe, učestvuje 10 vatrogasaca-spasilaca sa tri terenska vozila koji dejstvuju u rejonu sela Maglence i sprečavaju dalјe širenje požara ka teritoriji Srbije.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

0 Komentara
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare