Za Medveđu, Bujanovac i Preševo 228 miliona dinara od Koordinacionog tela

Za infrastrukturne projekte, koji će u narednoj godini biti realizovani u opštinama Bujanovac, Preševo i Medveđa, Koordinaciono telo zaduženo za ove opštine izdvojiće 228 miliona dinara, dok će za subvencije u privredi izdvojiti 34 miliona, rekao je za Bujanovačke u ponedeljak direktor Službe Koordinacionog tela Nenad Mitrović.

On se danas sastao sa predstavnicima ovih lokalnih samouprava.

„Što se tiče infrastrukture 228 miliona dinara imamo preko Koordinacionog tela, od kojih 94,6 miliona za Bujanovac, 87,7 za Preševo i 45,6 za Medveđu. Imaćemo i subvencije kad je privreda u pitanju, za šta je izdvojeno 34 miliona dinara“, kaže Mitrović.

Pored ovoga, dodaje, neće izostati ni tradicionalne učeničke stipendije u iznosu od 15 miliona, kao i studentske stipendije u iznosu od 6,7 miliona dinara. Za podelu školskog pribora đacima prvacima utrošeno je 3,2 miliona iz budžeta KT

Sastanku su prisustvovali predsednik opštine Bujanovac Arber Pajaziti, njegov zamenik Aleksandar Milošević, načelnica opštinskog Odeljenja za investicije i razvoj Fazila Azemović, šef odeljenja finansija u Preševu Besnik Sadiku, šef kabineta predsednice opštine Preševo Besim Šabani i zamenik predsednika opštine Medveđa Rade Perović.

„Ovo je prvi sastanak posle formiranja lokalnih samouprava, nakon održanih izbora u Bujanovcu i Preševu. Tema sastanka su bili infrastrukturni projekti za narednu godinu, koji se finansiraju iz budžeta Koordinacionog tela i sa predstavnicima lokalnih samouprava smo razgovarali kako i na koji način realizovati te projekte, s obzirom da imamo zakonski okvir da do 15. septembra već imamo predlog projekata koji će se finansirati“, objašnjava Mitrović za naš portal.

Razgovarali su, dodaje, i o tekućim problemima u lokalnim samoupravama i pozvao je njihove predstavnike da se što češće sastaju, da u Koordinacionom telu imaju partnera, kao i da Koordinaciono telo vidi partnere u njima.

„To je jedini način da obezbedimo bolji ambijent za život svih građana koji žive u ovim opštinama, bez obzira na nacionalnu, versku i političku pripadnost“, kaže Mitrović.

Na pitanje koji bi to bili konkretni infrastrukturni projekti, Mitrović kaže:

Danas smo samo okvirno govorili o infrastrukturi, a detalje ćemo u narednim danima dogovarati. Mislim da su to zahtevi prevashodno za putnu infrastrukturu, zato što je ona u najgorem stanju. Preševo radi industrijsku zonu ove godine, što će jednim delom biti finansirano iz budžeta Koordinacionog tela i mislim da je to dobro, jer će industrijska zona poboljšati privredni ambijent, a to je nešto što stvara uslove za dolazak investitora i otvaranje novih fabrika.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

0 Komentara
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare