Penzioneri u Nišu zahtevaju besplatne trajne kartice za javni gradski prevoz

Foto: Klub penzionera Niš

Klub penzionera Niša je pre godina dana podneo zahtev gradonačelnici Niša Dragani Sotirovski i Gradskom veću da se svim građanima preko 65 godina, omoguće besplatne trajne kartice za prevoz u javnom gradskom saobraćaju, kao da se svim srednjoškolcima omogući besplatan javni gradski prevoz.

Inicijativa da srednjoškolci dobiju pravo na besplatan javni gradski prevoz je u potpunosti prihvaćena, dok inicijativa da svi građani stariji od 65 godina imaju pravo na besplatan javni gradski prevoz je prihvaćena delimično, tojest dobili su kartice za besplatan javni gradski prevoz u trajanju od godinu dana.

Klub penzionera Niša traži da se na Gradskom veću Grada Niša razmatra Odluka da svi građani stariji od 65 godina dobiju pravo na trajne besplatne kartice za javni gradski prevoz kao što imaju i druge lokalne samouprave poput Grada Beograda.

Takođe, Klub penzionera Niša smatra da Grad Niš treba da uvede dnevne karte za javni gradski prevoz u Nišu jer u Beogradu je recimo dnevna karta 120 dinara za prvu zonu i stanovnici Beograda mogu dnevnu kartu da koriste ceo dan, dok u Nišu za par stanica građani mora da izdvoje čak 80 dinara.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

2 Komentara
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Bice objasnjeno
16.09.2024. 15:05

More vi ste dobri,dodjite u Leskovac da vidite kako se voze penzioneri.Ovi koji imaju vecu penziju od 35000 moraju da plate prevoz pa tako ode 5-6000 od te ,prevelike, penzije za prevoz do grada .Ali tako je procenio gradonacelnik i deru sa ,Frenkijem, zitelje sa sela.

Slavica
17.09.2024. 09:59

Ne znam, šta tu nije jasno, vlast pretpostavlja da će se gradjani podmladiti, pa naredne godine neće imati 66, već 60 godina. Daj, Bože. Ispade da je lakše dobiti ličnu kartu i pasoš, koji važe 10 godina, a za starije doživotno.