Večeras počinje 17. LIFFE, svečana ceremonija otvaranja od 19 sati

Uručenjem nagrade Otisak Gorana Paskaljevića prvom laureatu i projekcijom filma „Čuvar plaže u zimskom periodu“ večeras će biti otvoren  17.Leskovački internacionalni festival filmske režije.

Svečana ceremonija otvaranja Festivala počinje u 19 sati kada će crvenim tepihom ispred Narodnog pozorišta u Leskovcu prodefilovati zvanice iz kulturnig i javnog života naše zemlje i regiona. Nakon toga će u Narodnom pozorištu  biti održano svečano otvaranje Festivala, koje će voditi glumac Nebojša Dugalić.

Centralni deo večeri je uručenje novoustanovljene nagrade Otisak Gorana Paskaljeviča  filmskom umetniku koji se ističe autentičnim stilom, koga krasi izgrađen filmski jezik, originalnost u sinematičnom predstavljanju stvarnosti, narativ u funkciji emocionalne i intelektualne afirmacije čovekoljublja, razumevanja i tolerancije. Nagradu će uručiti supruga velikana evorpskog fima gospođa Kristina Paskaljević.

17-LIFFE će otvorenim proglasiti Irfan Mensur, glavni glumac u filmu „Čuvar plaže u zimskom periodu“ i član žirija Glavnog takmičarskog programa.  Nakon toga biće prikazana restaurisana verzija  prvog igranog filma Gorana Paskaljevića „Čuvar plaže u zimskom periodu“.

Sve vreme trajanja Festivala u holu Leskovačkog kulturnog centra otvorena je izložba „ Plakati iz filmova Gorana Paskaljević“, dok je u Galeriji LKC-a aktuelna postavka „Goran Paskaljević– život kroz film“ , na kojoj se nalaze fotografije iz Paskaljevićevih igranih ostvarenja, iz privatne arhive, sa snimanja filmova, kao i novinski tekstovi o njegovoj karijeri. Autorka izložbi je Maja Medić.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

0 Komentara
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare