Evropska nedelja sporta za mališane danas prvi put u Leskovcu

U okviru Evropske nedelje sporta održan je Školski sportski dan u hali Partizan Leskovac, koji je okupio veliki broj mališana koji su nestrpljivo iščekivali da krenu sa aktivnostima za koje su se pripremali, od atletske staze, razgibavanja, preskakanja prepreka do izvođenja plesa.

Savez za školski sport u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije, Ministarstvom sporta, a uz svestranu  pomoć Saveza za školski spot Srbije organizovao je ovaj dan za decu.

This slideshow requires JavaScript.

Inače, Evropska nedelja sporta, koji ima za cilj da promoviše sport deci, odigrava se po deseti put u Evropi, i sedmi put u Srbiji i to baš u Leskovcu, a na današnjem Školskom sportskom danu učestvuju najmlađi sportisti, učenici Osnovne škole „Svetozar Marković“ iz Leskovca.

Deca su imala priliku da pokažu svoju spretnost, brzinu i sportski duh. Prolazila su kroz tri stanice koje se sastoje od vežbanja pomoću štapa i kanapa, Plesne radionice Atletskog poligona.

This slideshow requires JavaScript.

U ime Saveza školskog sporta obratio se Ivan Cvetanović koji je istakao značaj današnjeg dana za decu, kao i da se Leskovac prvi put pridružio Evropskoj nedelji sporta.

„Evo po prvi put se i Leskovac priključio Evropskoj nedelji sporta, ušli smo da kažem sa ovim sportskim aktivnostima posle sedam godina evo i Leskovac je dobio šansu da radi kao i što se u mnogim gradovima u Evropi radi. Drago mi je da ste sada ovde i videćete sve sportske radionice koje su namenjene za vas. Uživajte u današnjem danu“, rekao je Cvetanović i zahvalio se lokalnoj samoupravi na podršci.

Istakao je ovaj trend treba da se nastavi kako bi sva deca bila uspešnija, sportski nastrojena i zdravija.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

0 Komentara
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare