Festival „Ukusi juga“ u subotu u Vlasotincu (program)

Šesti po redu festival hrane i pića „Ukusi juga“ biće održan u subotu, 28. septembra na Nešićevom keju u Vlasotincu. Program kod česme počinje u 14 sati.

Turistička organizacija Vlasotinca najavljuje program za sve uzraste.

„Tako će posetioci moći da kupe i degustiraju razne proizvode – ajvar, slatka, domaće sokove, med, proizvode domaće kozmetike, ali i ručno izrađene predmete (nakit, suvenire, pleteni program)“, navode u pozivu i dodaju da će biti organizovano i takmičenje u pripremi džema i palačinki, radionice za decu, pripremanje mekika i kreativna radionica slikanja.

Takođe, deca će imati priliku da se druže i sa konjima, a sa animatorima će moći da saznaju kakve su se dečije igre igrale u prošlosti.

„Poseban akcenat stavljamo na promociju vlasotinačke domaće kobasice koja će u subotu početi u 15 sati“, ističe Olivera Cvetković iz Turističke organizacije.

Svoj kutak na festivalu imaće i zanatlije koji će pokazati proizvode i način rada.

Specijalne gošće Ukusa juga su predstavnice Mreže Jezgora, koja podstiče žene sa sela da razvijaju svoje ideje kroz udruživanje i mentorski program, koji će, takođe, imati svoj štand.

U pratećem muzičko-zabavnom programu nastupiće i deca iz PU „Milka Dimanić“, članovi Književnog kluba Rosulja i Ži(v)čani bend iz Vlasotinca.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

0 Komentara
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare