U Nišu obustavljena nastava, u Leskovcu skraćeni časovi na 30 minuta

Zbog štrajka zaposlenih u prosveti u Beogradu ispred Skupštine Srbije, u Nišu je danas nastavu obustavilo 90 odsto škola, dok je je u Leskovcu “većina škola“ sratilo časove na 30 minuta, izjave su Vladana Ćirića iz Unije sindikata prosvetnih radnika Niša i Aleksandra Nikolića iz istog sindikata iz Leskovca.

Nikolić, koji se nalazi u Beogradu na protestu, kaže da su profesori nezadovoljni i da su zato skratili časove, ali da, ipak, za sada nisu stupili i štrajk zbog dobrobiti učenika.

Jugmedia je, međutim istraživala, a po tim istraživanjima, tek polovina osnovnih i srednjih škola je skratilo časove na području samog grada Leskovca.

Podsetimo, prosvetni radnici zahtevaju plate na nivou republičkog proseka i izmene krivičnog zakona kojim se sankcioniše napad na zaposlene.

Prosvetari iz Leskovca, koji su nam poslali fotografije i video zapise, procenjuju da se na protestu okuipilo oko 16.000 njihovih kolega iz cele Srbije, kao nikada do sada.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

6 Komentara
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Čitalac
02.10.2024. 14:16

Kada te neko prvi put prevari, on je kriv. Kada te prevari drugi put, krivi ste oboje. Kada te prevari i treći put, kriv si samo ti! Koliko puta su vas prevarili?!

gradjanin
02.10.2024. 14:30

Kod nas u Leskovcu gospoda ucitelji uciteljice nastavnici profesori imaju clanske karte

Leskovčanin
02.10.2024. 15:41

Prosvetni radnici u Leskovcu su najobičnije kukavice…

Zoran Jug
02.10.2024. 15:53

Koliku platu treba da imaju za 4 sata rada i preko 100 dana odmora,ne treba im povećati već umanjiti platu.

Vesna
02.10.2024. 16:35

Zato što su naši prosvetari kukavice , i snsovci.
Nisu onda ni zasluzili da im se poveća.
Sramota ,jedino ovde na jugu se niko ne buni

natam navam
02.10.2024. 16:53

Zasto se ne solidarisete sa koligama iz cele Srbije,kako Vas bre nije sramota,dali mozete da se pogledate u ogledalo. Ah da zaboravih da ste velikom vecinom clanovi sekte.