Manifestacija „Stih za Ogija“ i „Bogdanovo pero“ okupila talentovane učenike iz cele Srbije

U Osnovoj školi „8. oktobar“ dodeljene su nagrade najboljima učesnicima konkursa „Stih za Ogija“ i „Bogdanovo pero“, koji su organizovali Udruženje „Bezbedno dete“ i Kulturni centar Vlasotince. Na literarnom i likovnom konkursu učestvovali su učenici osnovnog i srednjoškolskog uzrasta iz cele Srbije: Niš, Beograd, Leskovac, Vranje, Subotica…

Svečanu dodelu nagrada najboljim učesnicima konkursa otvorila je Jelena Đokić, profesorka srpskog jezika i književnosti.

„Srce mi je puno što su večeras sa nama skoro sva nagrađena deca iz Beograda, Sremske Kamenice, Leskovca, Vranja, Niša… Posebno se radujem što među nagrađenima ove godine ima i učenika iz Vlasotinca. Gimnazijalci su ove godine dobili najviše nagrada. Hvala svima koji su vredno pisali i slikali i na taj način sačuvali uspomenu na Ognjena, Bogdana i svu decu koja više nisu sa nama“, rekla je Jelena Đokić.

This slideshow requires JavaScript.

Zatim je predavanje o digitalnom nasilju održao je Slobodan Negić, predstavnik Centra za nestalu i zlostavljanu decu.

U programu su učestvovali pesnici, članovi žirija za izbor najboljih literarnih radova: Branko Stevanović, Duško Domanović i Marija Lazarević.

 

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

0 Komentara
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare