Počinje izgradnja Omladinskog centra u prostoru nekadašnjeg Učiteljskog doma u Nišu

Google Maps / Printscreen

U Novom Sadu je svečano je potpisan sporazum o saradnji izmedu OPENS-a i 10 jedinica lokalne samouprave, koji označava početak mentorske podrške gradovima i opštinama u osnivanju Omladinskih centara i klubova. Sporazum su potpisali predstavnici Niša, Vladičinog Hana, Vranja, Zaječara, Novog Pazara, Obrenovca, Novog Knezevca i drugih gradova, čime se ovaj važan proces službeno pokreće.

U ime Grada Niša, učešće u ovom projektu potpisao je član Gradskog veća Milan Milanov koji je sa većnicom Ivanom Cvetković prisustvovao ceremoniji potpisivanja Sporazuma neophodnog za početak realizacije projekta izgradnje Omladinskog centra u Nišu, u prostoru nekadašnjeg Učiteljskog doma, pišu Niške vesti.

Izvršni direktor OPENS-a Vukašin Grozdanović, istakao je da je ovaj sporazum važan korak ka jačanju omladinske infrastrukture u Srbiji.

„Uz mentorsku podršku,, gradovi i opštine će dobiti mogućnost da kroz omladinske centre i klubove stvore uslove za kvalitetan razvoj mladih“.

Program finansira Vlada Republike Srbije, a značaj ove inicijative prepoznat je i u Nacionalnoj strategiji za mlade 2023-2030, kojom se uspostavljanje omladinskih prostora postavlja kao jedan od ključnih ciljeva omladinske politike.

Ta saradnja deo je šireg programa „Transformacija omladinske politike“, koji ima za cilj unapređenje uslova za mlade u lokalnim zajednicama kroz uspostavljanje omladinskih prostora za njihov lični razvoj, kreativnost i aktivno učešće u društvu.

Mentorsku podrsku pruža omladinski savez udruženja OPENS, po uzoru na OPENS Omladinski centar u Novom Sadu.

OPENS je kroz ovaj sporazum preuzeo obavezu da pruži stručnu pomoć u svim fazama osnivanja i rada novih omladinskih prostora.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

0 Komentara
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare