Odbornica Marina Smiljković dobila rešenje za penziju, pa se prisetila dana kada je “nepravedno” ostala bez posla

Šefica odborničke grupe “Svi za jednog, jedan za sve” Marina Smiljković iz Leskovca dobila je danas rešenje za penziju nakon 32 godine rada i nakon 10 punih godina od kako je, prema navodima iz njihovog saopštenja, nepravedno ostala bez posla.

Saopštenje prenosimo u celosti, kao i fotografije iz novina dostavljene u istom, a iz perioda kada je Smiljkovićeva ostala bez posla.

„Dobar dan! Drago mi je što sa vama slavim rođendan,“ ironično sam rekla sramoti …., koja se zvanično zove Visoki savet sudstva.

To je bilo tačno pre 10 godina. Bagra koja je ukidala presude ako je u njima bilo izostavljeno da se donose u ime naroda, sada me razrešava sudijske funkcije, jer sam radila u ime tog istog naroda. Preko puta mene je sedeo ministar pravde bez pravosudnog ispita, sada prvi na spisku za dodelu Oktobarske nagrade, kao ministar kulture. Za 12 godina, ovo mu je četvrto ministrovanje u različitim resorima. Njegove reference je detaljno opisao list protiv mafije, te godine, kao i radnu biografiju disciplinske tužiteljke koja me je gonila.

Pitala sam prisutne „mumije“ da li je neko od njih radio materiju koju sam ja radila? Odmahnuli su glavama.

Da li su videli da sam po broju rešenih predmeta na drugom mestu u sudu? Gluvi, nemi, pokvareni,……, zli. Znala sam da ću na rodjendan ostati bez posla posle 30 godina poštenog rada i bila sam psihički spremna.

Ljudi kao ja tako prolaze u životu i ništa se slučajno ne dešava. Možda se ponovo rađam. Zakoni su tako „napravljeni“ da su sve žalbe razrešenog sudije, unapred osuđene na propast. Čak su i Strazbur „stavili pod svoje.“ Zahvaljujući zdravom razumu, podršci porodice i knjigama, sve je to ostalo iza mene.Iza mene je ostalo i obrazloženje odluke da se razrešavam „jer sam uznemirila stručnu javnost.“

U prošlost su ostali i lažni prijatelji, lažne kolege i lažni rođaci. Budućnosti sam namenila činjenicu da me se potomci neće stideti, da sam odbranila časnu sudijsku profesiju, kao i transkript razgovora sa pripadnicima „nezavisnog“ sudstva. Režimske zakone više ne pratim. Od sudske pravde više ništa ne očekujem, ali od Božije, da. U karmu verujem.

This slideshow requires JavaScript.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

4 Komentara
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Sava
04.10.2024. 15:40

Jak pa sudija

Marina
04.10.2024. 20:23
Odgovor za  Sava

Savo, ako si iz pravosudja, odnodno sudija vise instance, hvala na prijateljaskoj „analizi.“ Ako si diletant, brukas sebe, ne mene, utoliko pre sto se nisi predstavio punim imenom i prezimenom. Svako dobro!

natam navam
04.10.2024. 17:15

Veliki respekt za Vas gospodjo Marina.

Duda
04.10.2024. 18:33

Bravo gospodjo Marina i svako dobro vam želim.