Posle pola veka Narodna banka Srbije tužila ministra Tončeva zbog stana od 24 kvadrata

Narodna banka Srbije tužila je ministra u Vladi Srbije Novicu Tončeva iz Surdulice zbog stana od 24 kvadrata u Beogradu.  Pola veka kasnije, stan na petom spratu, u lameli S2, bio je povod da država Srbija, posredno, tuži jednog svog ministra, piše Forbes Srbija.

 Samo što su otvoreni robna kuća Ateks u Požeškoj ulici i drugi pravi dragstor u Beogradu, a porodične kuće na Banovom brdu tek su ustupale mesto ponekom soliteru. Baš u to vreme, 1972. godine, završene su zgrade opasane Požeškom, Zrmanjskom, Kirovljevom i Dobrinovićevom ulicom. Kovnica novca želela je u njima 16 stanova. Konci ove kupovine vuku se i dalje.

Vrednost spora je četiri miliona dinara.

 Naime, Narodna banka Srbije spori se sa firmom Građevinar iz Niša. Nju je iz stečaja kupila Tončev gradnja. Jedini vlasnik firme iz Surdulice je Novica Tončev, ministar bez portfelja, zadužen za razvoj nedovoljno razvijenih opština.

Prvu rundu dobio je ministar. On je „pobedio“ u prvom stepenu, a predmet je sada pred Privrednim apelacionim sudom.

Firma Novice Tončeva kupila je građevinsko preduzeće iz Niša iz stečaja u junu prošle godine. Odrednica „u stečaju“ skinuta je u avgustu. Krajem godine, polovinom decembra, stigla je tužba Narodne banke Srbije.

Zahteva da se utvrdi da je Republika Srbija vlasnik, a Narodna banka Srbije korisnik 24 kvadrata stana.. Juna ove godine Privredni sud u Beogradu je tužbu odbio – kao neosnovanu.

Ceo tekst Forbes Srbija čitajte na OVOM LINKU.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

0 Komentara
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare