Prijem mališana i učenika kod gradonačelnika povodom Dečje nedelje

Deca tražila novi parkić, učenici asfaltirane ulice (video)

Smeh i aplauz izazvali su danas mališani na tradicionalnom prijemu kod gradonačelnika Leskovca, najviše zbog želje da govore, sputani stidljivošću, neki su smeh izazivali zbog gafova, a manjina je imala želju dostojnu njihovog uzrasta kao što je novi parkić pored vrtića. Oni stariji tražili da im se asfaltiraju ulice u selu i gradu.

Ovaj događaj se tradicionalno organizuje u Dečjoj nedelji. Ovoga puta nije bilo gradonačelnika, ali su članovi njegovog tima bili na visini zadatka, pa su svi iz zgrade Skupštine Leskovca izašli ozarenih lica.

Prvenstvo se, kao uvek, dalo deci. Mališani iz vrtića „1001 radost“ imali su, izgleda, mnogo toga da kažu, ali nisu, jer su se, očigledno, zbunili. Jedan od njih je želeo da bude još veći kad poraste, drugi, Dimitrije Jocić, je želeo novi parkić pored vrtića, a učenica iz Turekovca je tražila da se selu vrati put nakon izgradnje kanalizacije.

“Trudićemo se da u svakom delu grada, gde je to potrebno, budu parkići, kao što su, na primer, Zmajče ili Devet Jugovića. Trudićemo se da i naseljena mesta, poput Turekovca, nakon izgradnje kanalizacione mreže, dobiju adekvatnu putnu infrastrukturu,” rekla je gradska većnica Brankica Stamenković.

Malim i mladim gostima obratili su se i potpredsednik Skupštine Oliver Atanasković i Milan Popović, šef Odeljenja za opštu upravu i zajedničke poslove.

Devojčica koja je tražila put u Turekovcu

Na početku prijema obratila se zamenica gradonačelnika Lidija Dimitrijević.

“Lokalnoj samoupravi je izuzetno važno da deci obezbedi dobre uslove za odrastanje i učenje, jer na vama svet ostaje. Na ovom svetu nema lepšeg prizora od srećnog i nasmejanog deteta, zbog čega Grad Leskovac renovira škole, terene, igrališta, nudi raznovrsne sadržaje i organizuje druženja. Sve to činimo kako bi Leskovac bio grad po meri dece i mladih. Želim vam da budete dobri đaci i pre svega dobri ljudi, koji će u svemu prevazići nas starije,” kazala je.

This slideshow requires JavaScript.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

1 Komentar
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Milutin
10.10.2024. 07:31

Koga bre briga za decu i ljude, ovde se duse uveliko rasprodaju!