Filozofski fakultet u Nišu bogatiji za oko 600 studenata: Brucošima dodeljeni indeksi

Filozofski fakultet u Nišu dočekao je novu generaciju brucoša sa 577 novih studenata, koji su sa osmehom i uzbuđenjem primili svoje indekse. Većina njih se raduje studentskim danima, učenju i praksi. Tokom svečane dodele, dekanica prof. Dr Natalija Jovanović istakla je važnost ovih mladih ljudi, koji predstavljaju budućnost Fakulteta i zemlje.

Bilo je nasmejanih, uzbuđenih, ali i zbunjenih i emotivnih izraza lica tokom svečane dodele indeksa na Filozofskom fakultetu u Nišu. Ovo je veliki korak za sve njih koji su odlučili da upišu jedan od trinaest programa, a ono što ih sve spaja je volja i želja za napredovanjem i radovanje studentskim klupama.

Od fakulteta očekujem da proširim svoje znanje i da upoznam mnogo novih prijatelja.

Nadam se da ću da upoznam dobro društvo, da će da mi legne sve što sledi, sva predavanja. Da će praksa da bude česta, da bismo mogli da vidimo kako bi to izgledalo kad budemo radili.

Očekujem da sutradan nađem posao u struci i da radim ono što volim. Radujem se studentskom životu, jer smatram da je ovo jako lepo doba života – samo su neki od odgovora naših brucoša.

Dobrodošlicu novoj generaciji studenata Filozofskog fakulteta u, kako je rekla „našu zajedničku kuću” poželela je dekanica, prof. dr Natalija Jovanović.

Ovde ćemo zajedno da učimo: i vi od nas, ali i mi od vas. Ovde ćemo upoznati jedni druge. Vi ćete steći nove prijatelje, zaljubićete se, a odavde ćete izaći, nadam se, kao dobri ljudi i profesionalci – navela je dekanica.

Ona je dodala da se Filozofski fakultet stalno razvija i prilagođava savremenim potrebama, uvodeći nove studijske programe, što ga čini najtraženijim fakultetom u regionu.

Dragi brucoši, ne zaboravite da ste vi budućnost ne samo našeg Fakulteta već i naše zemlje i da ste na jednom ozbiljnom zadatku i poslu. Zato ispunjavajte svoje obaveze da biste bili sutra kvalitetni stručnjaci i opravdali misiju našeg Fakulteta – poručila je dekanica.

Pored reči dobrodošlice i uručenja indeksa, brucošima su ukratko predstavljeni studijski programi, kao i nastavnici i saradnici departmana. Takođe, upoznali su se sa pravilima studiranja, a mogli su da čuju i na koji način funkcionišu studentske organizacije, program “Student-mentor”, kao i službe i kancelarije Fakulteta.

Saša Trenčić, šef Kabineta dekana ukazao je na to kakvu sve podršku i koje sve mogućnosti studenti imaju tokom studiranja.

Filozofski je jedini fakultet Univerziteta u Nišu koji ima Kancelariju za razvoj i karijere i podršku studentima koja pruža razne vidove podrške i studentima i srednjoškolcima. Uz to, kreirali smo i program „Student-mentor” gde studenti starijih godina, nakon odgovarajuće obuke, pomažu koleginicama i kolegama da se što bolje snađu u visokom obrazovanju, dobiju sve potrebne informacije i završe studije u roku – rekao je Trenčić.

Fakultet tokom akademske godine organizuje i predavanja i radionice stručnjaka i predstavnika poslodavaca kako bi studente što bolje spremio za zaposlenje, a glavni događaj u tom segmentu je Sajam zapošljavanja i profesionalne orijentacije koji će biti održan 3. aprila 2025. godine.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

0 Komentara
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare