Najbolji ajvar u Srbiji prave domaćice iz Brestovca

Ekipa ,,Vesele komšinice” iz Brestovca osvojile su prvo mesto i time potvrdile da najbolji ajvar dolazi upravo sa juga Srbije, na takmičenju koje je održano u subotu, 12. oktobra u Beogradu u Kamen gradu na Adi Ciganliji u okviru nacionalnog takmičenja karavana “Izađi mi na teglu”.

Brestovac je već pet godina domaćin karavana ,,Izađi mi na teglu” i ovo je prvi put da je brestovačka ekipa osvojila prvo mesto.

Konkurencija je velika, a stručni žiri u Beogradu čine poznata imena iz sveta kulinarstva. Takođe ceo proces pripreme se prati, a ekipa je osvojila vredne nagrade i dobila podstrek da priprema ajvara bude njihov dodatni izvor prihoda.

Ova ekipa je u pratnji lokalnog organizatora Doma kulture iz Brestovca, predstavljala jug Srbije grad Leskovac u prestonici. U ekipi pored starijih domaćica Olgice, Dragane i Bilje, sastav su činile i mlađe Katarina i Marina. Sjajna atmosfera kao što i obično biva na finalu uvek je tu gde su južnjačke ekipe.

Karavan Izađi mi na teglu je tokom avgusta i septembra obilazio gradove Srbije, a sada su sve prvoplasirane ekipe učestvovale na nadmetanju u Beogradu.

Izvor/Foto: Dom kulture Brestovac

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

1 Komentar
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ivana
14.10.2024. 11:42

I ja pravim dobar ajvar a nemam veze sa tim selom.